MENIU

Protest la Cotroceni al membrilor Forței Dreptei. Orban: De ziua lui, Iohannis va face un cadou PSD

Protest Forța Dreptei Parlament/ Captură video

Este scandal la poarta lui Klaus Iohannis. Ludovic Orban si membrii Fortei Dreptei protesteaza la aceasta ora la poarta Cotroceniului. 

Protest la poarta Palatului Cotroceni, marți la pranz, in timp ce in interior se poarta discutii cruciale privind desemnarea noului premier.

Cu pancarte in maini, fostul prim-ministru al Romaniei Ludovic Orban și membrii ai Forței Dreptei au decis sa isi strige in strada nemultumirea legata de faptul ca formatiunea pe care o reprezinta nu a fost invitata la consultarile pentru desemnarea noului premier, dupa depunerea mandatului de catre Nicolae Ciuca.

Liderul Forței Dreptei îi cer lui Iohannis să- nu îl desemneze premier pe Ciolacu.

"Parlamentarii au transmis pozitia cu privire la acest simulacru de consultari declansate de Iohannis. Pozitia noastra a fost transmisa prin mesajele de pe pancarte: 'Ghinion de ziua ta, tara te va condamna', 'Iohannis, calul troian al PSD'. 

Iohannis, urmand modelul lui Iliescu, pune si el de o mineriada politica, pentru ca el am promis o Romanie fara PSD, iar astazi va sustine un premier PSD.

Noi ramanem fermi si vom votata categoric impotriva acestui guvern. 

Daca PNL si-ar dori ar putea forma o majoritate in Parlament fara PSD", a declarat Orban, pentru Realitatea PLUS.

Rugat sa comenteze o declaratie a maestrilui Ion Cristoiu, care sustine ca presedintele Iohannis ar putea sa nu il nominalizeze pe Ciolacu in functia de premier deoarece acordul politic nu ar mai fi valabil daca UDMR ar iesi de la guvernare, dat fiind ca protocolul a fost semnat intre 3 formatiuni politice (PSD, PNL, UDMR), Orban a raspuns: "Nu cred in aceasta ipoteza. Azi e ziua lui Iohannis si de ziua lui va face un nou cadou PSD si anume dand puterea PSD-ului".

Mai multe articole despre:
orban forta dreptei protest cotroceni