MENIU

Protest IOR pentru salvarea terenului retrocedat. Lanț uman creat de protestatari: „Simțim că se smulge un plămân din noi”

Protest uriaș în parcul IOR din sectorul 3 al Capitalei! Oamenii au ieșit în stradă pentru a salva terenul de 12 hectare, care a fost retrocedat. Pe parcursul timpului, au izbucnit mai multe incendii în această zonă, 30 dintre ele au avut loc chiar în ultimii 2 ani. Despre acest teren au apărut mai multe zvonuri și teorii ale conspirației, în rândul locuitorilor din cartier. 

Locuitorii sectorului 3 nu vor să mai fie furați de mafia imobiliară

Participanții la protest au format un lanț uman, iar manifestația lor cere noilor primari care își vor începe mandatul să ia măsuri concrete pentru a salva parcul și pentru a-l da înapoi cetățenilor.

„Cerem dreptate pentru plămânii noștri, vrem mai mult spațiu verde, vrem ca această zonă care în mentalul colectiv al bucureștenilor...eu sunt 30 de ani în București, altul e de 50 de ani, zonă verde a fost și zonă verde va rămâne.”, spun oamenii.

Oamenii au format o asociație a cetățenilor, care alături de alte instituții au dat în judecată primăria în urma retrocedării.

„Din păcate, după cum vedeți caracatița imobiliară cu tentacule la nivel politic mizează pe faptul că oamenii sunt resemnați și nu-și doresc să mai lupte pentru un lucru pozitiv. Dacă luăm în calcul doar primele 2-3 rânduri de blocuri de la stradă, ne dăm seama că în ele trăiesc mii de oameni și cu toate acestea, din punctul meu de vedere sunt foarte puțini oameni prezenți aici.”, spun protestatarii.

„Simțim că se smulge un plămân din noi”, a zis un alt om.

Oamenii s-au săturat de valul de nedreptăți din ultimii ani și nu vor să dea înapoi din acest demers. Aceștia speră că în sfârșit autoritățile își vor schimba abordarea.