MENIU

Protest în ploaie, în fața Parlamentului. Jandarmii intervin - Care sunt principalele REVENDICĂRI ale oamenilor

Protest în fața Parlamentului României

Aproximativ 250 de oameni protestează, la această oră, în fața Palatului Parlamentului. Oamenii sunt nemulțumiți de restricţiile impuse de Guvern pe parcursul stării de alertă și cer ridicarea acesteia. Tot astăzi, judecătorii CCR sunt așteptați să decidă asupra legalității stării de alertă, după ce cinci persoane au contestat măsurile luate de Guvern.

În ciuda vremii nefavorabile din Capitală, aproximativ 200 de persoane s-au adunat, chiar la această oră, în fața Palatului Parlamentului, acolo unde protestează față de restricțiile impuse de autorități în timpul stării de alertă impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus. Oamenii sunt "înarmați" cu umbrele, dar și cu pancarte, steaguri și vuvuzele. 

Oamenii cer ridicarea acestei măsuri, pe care o consideră abuzivă și ilegală. Ei își doresc să se renunțe la masca de protecție, dar și să fie redeschise spitalele pentru pacienții non-Covid.

La protest participă și jurnalistul Radu Moraru, cel care, de altfel, i-ar fi mobilizat pe oameni să se adune pentru a protesta. Protestul nu are aprobare. 

Protestul vine chiar în ziua în care, pe masa CCR, se află contestația privind legalitatea sării de alertă. Ședința judecătorilor constituționali a începu la ora 9:00, în prezent fiind în plină desfășurare. 

"Legea 55/2020 a fost încă de la început ilegală, neconstituțională și abuzivă. Am toată convingerea că judecatorii vor constata asta și că ne vom întoarce chiar de astăzi la normalitate", a declarat un protestatar, pentru Realitatea PLUS.

Oamenii spuneau că nu vor pleca de aici până când judecătorii constituționali nu vor decide ce se va întâmpla cu spețele privind starea de alertă.

În această zonă au fost mobilizați angajați ai Jandarmeriei. Vorbim despre aproximativ 30 de persoane, au fost montate și garduri, cu care forțele de ordine au securizat perimetrul.