MENIU

Protest în plină pandemie: Angajații DGASPC Giurgiu au ieșit în stradă. Află MOTIVELE

Protest în plină pandemie! O mie de angajați de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din Girugiu sunt în stradă la această oră, informează Realitatea PLUS.

Motivul: nu și-au mai primit salariile de mai bine de două luni. Oamenii spun că vor continua protestul până când se va remedia situația. Ba mai mult, salariații sunt hotărâți să organizeze manifestații în fața tuturor instituțiilor publice responsabile.

"Nu avem niciun raspuns. De doua luni de zile am facut toate demersurile posibile la toate autoritatile locale si centrale. Ieri a avaut loc o ultima discutie si nu s-a rezolvat nimic. Nu s-a gasit niciun fel de intelegere pentru alocarea fondurilor necesare", a declarat, intr-o interventie telefonica la Realitatea Plus, Constanța Paraschivescu, vicepreședintele sindicatului DGASPC Giurgiu.

Ea a precizat ca, desi din standardele de cost s-a alocat doar 50% din suma necesara platii salariilor, banii nu au ajuns nici pana acum la oameni. "Nu putem face anchete si sa vedem cine e responsabil. Noi strigam doar disperarea oamenilor", a aratat liderul sindical.

Ea a precizat ca situatia este cu atat mai disperata cu cat oamenii au acumulat datorii la utilitati, au rate de platit la banci, iau mancarea pe datorie si sunt si familii monoparentala, a carora siungura sursa de venit este salariul.

In ciuda situatiei disperate, toata lumea merge la serviciu. "Activitatea institutiei nu e deloc perturbata. Beneficiarii au parte de ingrijire in continuare", a aratat Constanta Paraschivescu.

Potrivit acesteia, exista semnale ca si alte directii din tara aflate in aceeasi situatie ar putea recurge la proteste. 

Mai multe articole despre:
protest dgaspc giurgiu salarii