MENIU

Protest în Brașov. Taximetriștii, nemulțumiți că autoritățile se opun măririi tarifelor

Sursa foto: Arhivă

A fost protest, marți, în centru Brașovului. Circulația a fost îngreunată după ce zeci de taximetre au ieșit pe străzile orașului.

Taximetriștii sunt nemulțumiți că autoritățile se opun măririi tarifelor. Șoferii sunt nemulțumiți de tarifele practicate în acest moment care, spun ei, nu le acoperă nici măcar cheltuielile.

„Nu vor să mărească tariful. Totul s-a scumpit, s-a dublat, s-a triplat. Nu vor, efectiv, consilierii locali nu vor să aprobe. Prețul a rămas de 3 ani așa. A fost un protest spontan”, a precizat un taximetrist.

„Nu mai facem față la toate cheltuielile. Mă duc până la Belvedere și vin înapoi, cheltui un litru de benzină și clientul îmi dă 7 lei. Care e matricea? Nu avem cum să susținem acest business”, a declarat alt taximetrist.

În acest moment, în Braşov, tariful pentru taxi este de 2,19 lei pe kilometru, iar noaptea prețul maxim este de 2,90 lei pe kilometru.

Un proiect de majorare a tarifelor de taximetrie a fost propus spre aprobarea Consiliului Local de mai multe ori, însă a fost amânat de fiecare dată.

Mai multe articole despre:
protest brasov taximetristi tarife taxi