MENIU

Protest important la Chișinău în fața Curții Constituționale! Manifestanții cer anularea stării de urgență

Protest Republica Moldova Curtea Constitutional

Aproximativ 200 de persoane s-au adunat în fața sediului Curții Constituționale de la Chișinău, la un protest organizat de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Manifestanții au adus pancarte și scandează „Anticipate!” și ”Coaliția Dodon-Șor - la pușcărie!”.

Curtea Constituțională examinează, miercuri, sesizările pe marginea legalității stării de urgență care a fost instituită la 31 martie de majoritatea parlamentară PSRM-Șor, pentru o perioadă de două luni, de la 1 aprilie până pe 30 mai.

Conform Radio Chișinău, oamenii au protestat și în zilele precedente, fiind nemulțumiți de deciziile votate de majoritatea parlamentară PSRM-Partidul Șor prin care a fost anulată numirea în funcție a Domnicăi Manole și a fost numit în calitate de magistrat, Boris Lupașcu, care s-a retras ulterior.  Înalta Curte a calificat aceste decizii ca fiind neconstituționale. 

Manifestanții anunați în fața Curții Constituționale de la Chișinău scandează „Anticipate” și „Noi nu cedăm” iar liderul interimar al PAS, Igor Grosu a reamintit că motivul pentru care partidul său a contesta impunerea stării de urgență este faptul că majoritatea parlamentară condusă de Socialiști ar fi încercat prin această măsură să amâne dizolvarea Parlamentului și organizarea de alegeri anticipate, nu lupta cu pandemia de coronavirus.

Mai multe articole despre:
Moldova protest moldova