MENIU

PROTEST FAŢĂ DE AMPRENTĂRI: "Suntem consideraţi cetăţeni de mâna a doua!"

Un grup de protestatari a scandat în fata ambasadei Germaniei la Bucureşti
<p>PROTEST FAŢĂ DE AMPRENTĂRI</p>

Declaraţiile europarlamentarului german Elmar Brok, cel care a propus amprentarea imigranţilor români din Germania, NU au rămas fără ecou la Bucureşti. Un grup de protestatari a scandat în faţa ambasadei Germaniei din Capitală. În speranţa că cineva le va asculta doleanţele, au lăsat la poarta ambasadei un document-manifest.

Ambasada Germaniei din Capitală a fost ţinta unui protest faţă de declaraţiile europarlamentarului Elmar Brok, care a propus amprentarea imigranţilor români din Germania.

"Suntem considerati cetateni de mana a doua, se gasesc tot felul de pretexte pentru a nu se respecta conditiile cand România a aderat la UE", a spus un protestatar.

"Domnul Brok este totodata si presedintele pentru comisia pentru afaceri externe a parlamentului european si este foarte trist ca in 2014 un politician german cere amprentarea romanilor", a spus economistul Radu Golban.

Şi cum "amprentarea românilor" a fost dezideratul europarlamentarului german, unul dintre iniţiatorii protestului, economistul Radu Golban, a strâns mai multe semnături AMPRENTATE şi a lăsat la poarta ambasadei o scrisoare adresată şefului diplomaţiei germane la Bucureşti.

Protestatarii cer demisia lui Elmar Brok din Parlamentul European, dar şi o reacţie din partea ministrului român de Externe, Titus Corlăţean.