MENIU

Suferință imensă și revoltă după înmormântarea fetiței ucise - Polițistul care a lovit-o pe trecerea de pietoni, în libertate | VIDEO

Protest în fața Secției de poliție 5 - Oamenii, revoltați după moartea fetiței ucise Foto: Captură Video

Fata de 11 ani ucisă de un polițist pe trecerea de pietoni a fost înmormântată. Sute de oameni îndurerați, rude, prieteni și simpli trecători, au condus-o pe ultimul drum. Moartea copilei a lăsat în urmă durere și revoltă, iar apropiații fetiței ucise au ieșit în stradă. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că șoferul se află acum în libertate. Polițistul este cercetat în libertate pentru ucidere din culpă. Vă avertizăm că urmează imagini care va pot afecta emoțional. 

La doar 11 ani, Raisa a murit într-un accident tragic. Fetiţa şi prietena ei Marina se întorceau de la şcoală când o maşină de poliţie le-a lovit în plin pe o trecere de pietoni. Sute de oameni, rude, prieteni, colegi de școală sau simpli trecători, au condus-o pe ultimul drum.
Părinții Raisei sunt îngenuncheați de durere. La fel și colegii de școală, dar și prietenii, prezenți în număr mare la înmormântare. Copila, care s-a stins mult prea devreme, își va dormi somnul de veci în cimitirul din Chitila.

VIDEO | Fetița ucisă de polițist pe trecerea de pietoni, condusă pe ultimul drum - Imagini tulburătoare

Apropiații fetiței ucise de polițist pe trecerea de pietoni au ieșit în stradă, sâmbătă, după înmormântarea acesteia. 

Oamenii s-au adunat în fața Secției de poliție nr. 5 din Capitală și au strigat „Vrem dreptate!”, „Dreptate pentru Raisa!”, „Ieșiți afară din sectiile de politie!”, Criminalii!”.

Mai mulți reprezentanti ai poliției au ieșit din sectie sa discute cu oamenii. Au fost însă  huiduiti .

În fața secției de poliției, pe trotuar și pe gardul instituției au fost puse mai multe afișe cu mesajul „Dreptate pentru Raisa!” și lumânări în memoria fetiței de 11 ani ucise de polițist pe trecerea de pietoni.

Oamenii revoltați s-au întrebat „de ce este in continuare liber barbatul care a lovit-o pe copila, de ce poate sa doarma linistit in aceasta seara in timp ce fetita nu mai este”, a relatat jurnalistul Realitatea PLUS Alexandra Alexandrescu, sâmbătă seară, din fața Secției de poliție 5.

Au venit si oameni care au participat la inmormântarea Raisei, colegi, rude, dar si mame, parinti bunici, care nu o cunoașteau și cer masuri mai dure pentru politstul care a ucis-o.

Unii dintre cei prezenti au spus ca trebuie sa se faca dreptate: „Ce să ne revolte? Politia Română! Nu o cunosc pe Raisa”, a declarat o femeie prezentă printre cei veniți să protesteze în fațaa Secției 5.

O altă femeie a declarat, sâmbătă seară, că o nemulțumește sistemul: „I-a dat o autospecială să ducă niste hartii si a dat peste fată”.

Moartea fetei a revoltat o țară întreagă. În timp ce Raisa a fost înmormântată, iar Marina se află în stare gravă pe patul de spital, polițistul care le-a accidentat este liber. După moartea fetiței, zeci de oameni au ieșit în stradă și cer să se facă dreptate.
Agentul care le-a lovit este poliţist de proximitate la secţia 5 din Capitală și are permis de conducere din 2012. Tânărul nu are şcoală de poliţie, fiind angajat din sursă externă în 2017. Poliţistul este cercetat pentru ucidere din culpă în cazul Raisei, dar şi pentru vătămare corporală din culpă, în cazul celeilalte fete rănite. 

Polițistul care a omorât fetița pe trecerea de pietoni a fost RETRAS din funcție - El nu era într-o misiune urgentă

Mai multe articole despre:
raisa fetita ucisa politist protest politie