MENIU

Protest diaspora: aproape 300 de plângeri depuse la Parchet

Protest diaspora: 238 de plângeri depuse la Parchet. Audierile continuă şi în weekend

La mai bine de o săptămână de la protestele violente din 10 august, plângerile penale continuă să apară. Până în acest moment, aproape 300 de persoane au reclamat intervenția violentă a jandarmilor. De luni, ancheta se mută la Parchetul General, unde sunt așteptate persoanele rănite pentru a depune mărturie sau plângere.

UPDATE duminică: Aproape 300 de persoane au depus plângeri.

UPDATE: De la începutul săptămânii, au fost depuse, în total, 257 de pângeri, iar 119 persoane au fost audiate.

Numărul plângerilor din partea persoanelor care au participat la protestul din 10 august şi care au fost înregistrate până vineri a ajuns la 238, fiind efectuate până în prezent 106 audieri în dosarul privind anchetarea evenimentelor respective, în care au fost rănite mai multe persoane, a anunţat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Sâmbătă, până în ora 14:00, alte aproximativ 20 de persoane s-au prezentat la Parchet.

Sunt în curs de desfăşurare activităţi investigative pentru identificarea persoanelor implicate în comiterea violenţelor, inclusiv din rândul forţelor de ordine, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Totodată, Parchetul mai anunţă că sâmbătă şi duminică, între orele 9:00 şi 14:00, este program cu publicul la sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, strada George Georgescu, nr. 3 , sector 4, Bucureşti, iar de luni se vor efectua acte de urmărire penală, inclusiv primirea de plângeri sau denunţuri la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte, bulevardul Libertăţii nr. 12, sector 5.

"Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie avertizează asupra pericolului generat de atacurile sistematice, din media, la care sunt supuşi unii procurori care instrumentează dosarele aflate în atenţia opiniei publice. Totodată, reiterează asigurarea efectuării unor anchete imparţiale şi efective pentru aflarea adevărului privind faptele comise, identificarea persoanelor implicate, precum şi al stabilirii responsabilităţilor legale", se menţionează în comunicat.

Reamintim că procurorii militari au deschis un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, în legătură cu modul de intervenţie al jandarmilor în timpul protestului din 10 august din Piaţa Victoriei.

Mai multe articole despre:
protest diaspora audiere protest diaspora