MENIU

Propunere șocantă a unui președinte din Asia: Bolnavii de COVID-19 care provoacă moartea altora prin infectare să fie acuzați de crimă

Propunere șocantă a unui președinte din Asia: Cei care știu că sunt bolnavi COVID-19 și provoacă moartea altora prin infectare să fie acuzați de crimă
Propunere șocantă a unui președinte din Asia: Cei care știu că sunt bolnavi COVID-19 și provoacă moartea altora prin infectare să fie acuzați de crimă

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte susține că persoanele care îi infectează pe alții cu coronavirus să fie acuzate de crimă dacă cei infectați își pierd viața.

Afirmațiile au fost făcute într-un discurs televizat de președintele filipinez, în contextul pedepsirii celor care nu respectă regulile impuse de pandemie. Anterior, președintele filipinez anunțase că dorește o lege prin care să fie trimiși la închisoare cei care nu respectă carantina. Duterte i-a amenințat cu detenția și pe cei care participă la acțiuni în masă.

În interviul televizat, Duterte a declarat că nu exclude posibilitatea ca persoanele care ştiu că sunt infectate cu coronavirus, dar nu respectă regulile şi îi contaminează pe alţii, provocând decese, să fie acuzate de omucidere.

Propunerea însă nu îi aparține, aceastavenind din partea lui Salvador Panelo, principalul său consilier pe probleme juridice.

„Dacă omul ştie că are coronavirus, dar a ieșit din casă și a infectat pe altcineva, fapt ce a dus la decesul respectivei persoane, atunci este vorba de omor calificat”, a spus Panelo, potrivit Inquirer, relatează Agerpres.

Duterte l-a aprobat: „Dacă el ştie că este infectat cu noul tip de coronavirus şi se comportă cu nepăsare, după cum a spus Panelo, acest lucru ar putea deveni omucidere”.

Până marți, Filipine a raportat peste 1,28 de milioane de cazuri de coronavirus de la primul depistat pe 30 ianuarie anul trecut. Dintre acestea, peste 1,20 s-au vindecat deja. Din păcate, bilanțul morților COVID-19 a depășit 22.000, potrivit cifrelor oficiale.

Până pe 6 iunie 2021, un număr de 4,42 milioane de filipinezi erau vaccinați anti-COVID-19, dintre care 1,54 milioane complet imunizați, potrivit informațiilor până pe 6 iunie de pe portalul ourworldindata.org.

În Filipine au fost aprobate vaccinurile anti-COVID-19 Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen (Johnson & Johnson), Sputnik V (rusesc), cel chinezesc produs de Sinovac şi cel al companiei indiene Bharat Biotech.