MENIU

Propagandiștii lui PUTIN amenință Europa și tot Occidentul: „Al treilea război mondial a început deja, așteptați-ne!” - VIDEO

Propagandiștii lui PUTIN amenință Europa și tot Occidentul cu al treilea război mondial

Propagandiștii ruși și oficialii guvernamentali amenință întreg Occidentul: „Al treilea război mondial a început deja, așteptați-ne!”. Este mesajul canalului numărul 1 de propagandă controlat de Kremlin. În timp ce parlamentarii și liderii de opinie amenință vestul și aliații Ucrainei, soldații ruși își părăsesc tancurile chiar pe frontul de luptă. Un comandant a fost lăudat zile bune pe televizoarele din Moscova pentru curajul său, însă soldații ucraineni i-au găsit tancul abandonat cu o mulțime de lucruri furate în el. 

Propagandiștii Kremlinului susțin că așa-zisa „operațiune militară specială” din Ucraina este doar începutul celui de-al treilea război mondial, iar ținta finală a Rusiei este Occidentul.

„Operațiunea specială a Rusiei în Ucraina s-a terminat într-un fel în care a pornit de fapt, un adevărat război și anume, cel de-al treilea război mondial. Suntem nevoiți să ne luptăm nu doar pentru demilitarizarea Ucrainei, ci pentru întreaga alianță NATO”, spune prezentatoarea Olga Skabeeva, la postul principal Russia 1.

Iar analistul politic rus Vladimir Avatkov o completează: „Tocmai ați menționat de al treilea război mondial. Americanii și polonezii se implică deja în Ucraina. Trebuie să le reamintim avertizările pe care Vladimir Putin le-a făcut deja, că oricine încearcă să intervină în operațiunea militară specială va plăti scump”.

Acestea sunt declarațiile celor mai importanți parlamentari ruși și oameni de televiziune care susțin vehement distrugerea Occidentului.

„Se pare că un număr foarte mare oameni se aliniază împotriva operațiunii Rusiei din Ucraina. Este dovada clară că trebuie să ripostăm”, mai spune prezentatoarea Olga Skabeeva.

„Dacă Polonia începe să intervină militar ar trebui să realizeze că actualele granițe ale Poloniei sunt garantate de un armistițiu militar post-război. Dacă polonezii trec aceste granițe atunci anulează acest armistițiu. Dacă trec granițele, atunci existența lor atârnă de un fir de ață”, susține parlamentarul Oleg Matveychev, în cadrul aceleiași emisiuni la postul public Russia 1.

Un alt parlamentar - Andrei Kartapolov amenință cu invazia și în alte regiuni din Europa, și că Ucraina este doar un prim pas pentu Rusia.

„Pentru noi, operațiunea specială militară este un prim act de introducere. Aceste războaie nu sunt primele. În secoul 19 a fost Napoleon. În secolul 20 a fost Hitler. Și de fiecare dată, europenii au venit la noi și același lucru se întâmplă și acum. Nu avem niciun drept să facem greșeli. În secolul 19 ne-am dus la Paris. În secolul 20 ne-am dus la Berlin. Ne vom duce oriunde vor încerca ei să ne înrobească și să ne umilească. Nu vor reuși niciodată. Așteptați-ne!”, avertizează parlamentarul Andrei Kartapolov.

În timp ce propagandiștii Kremlinului lansează amenințări directe la adresa Occidentului, soldații ruși de pe front își părăsesc blindatele, de teamă să nu fie prinși de forțele ucrainene. Mai multe imagini au fost publicate pe rețelele de socializare.

De  exemplu, un comandant rus lăudat la televiziunile Moscovei pentru „curajul” său și-a abandonat tancul în orașul Sieverodonețk pe care rușii încearcă să îl cucerească. Ucrainenii i-au găsit notițele de război, alături de o mulțime de lucruri furate de la civili, după ce i-au deschis vehiculul cu o toporișcă. Sau cum transmit canalele de propagandă ale Kremlinului că un comandant al Brigăzii 35 de Infanterie, a luptat eroic împotriva „naziștilor ucraineni”.