MENIU

Propaganda rusă nu cunoaște limite - Ce se întâmplă acum în Mariupol, orașul din Ucraina distrus de rachetele lui Putin

Mariupol

Propaganda rusă nu cunoaște limite. Rusia folosește televizoare uriașe montate pe mașini, pentru a difuza știrile lui Putin în Mariupol. Mașinile circulă prin oraș și, în unele cazuri, staționează în zonele populate, pentru a împrăștia mesaje mincinoase, pro-Rusia. 

Televizoarele ambulante rulează filmuleţe de la postul public de televiziune din Rusia, care vorbesc despre „atrocităţile” neonaziştilor şi despre eroismul soldaţilor ruşi, dar şi al miliţiilor din Doneţk, care deminează şi distrug presupuse substanţe chimice găsite în uzina Azovstal, acolo unde luptătorii ucraineni au opus rezistenţă timp de mai bine de două luni.

Ecranele mobile au fost instalate în locurile în care locuitorii Mariupolului primesc ajutor umanitar, documente rusești și în punctele din oraș unde este disponibilă apă potabilă. Una dintre dubele de propagandă a fost amplasată chiar lângă ruinele teatrului din Mariupol, unde sute de oameni au fost uciși într-un atac aerian în martie.

Tot în Mariupol, ocupanții ruși au prelungit anul școlar până la sfârșitul verii pentru a-i pregăti pe elevii ucraineni pentru programul de învățământ rusesc. Oficialii ucraineni spun că principalul lor obiectiv este deucrainizarea elevilor și pregătirea lor pentru programa școlară rusească pe care vor trebui să o studieze anul școlar următor. 

Mai multe articole despre:
razboi in ucraina propaganda rusia putin