MENIU

Propaganda rusă nu are limite! Mesajul halucinant transmis de Putin elevilor în prima zi a noului an școlar: Nu am avut un asemenea ritm de mult timp

Propaganda rusă nu are limite! Mesajul halucinant transmis de Putin elevilor în prima zi a noului an școlar/ Profimedia

Președintele Vladimir Putin le-a transmis, luni, un mesaj halucinant elevilor la deschiderea noului an școlar. Liderul de la Kremlin le-a vorbit copiilor despre progresele înregistrate de forțele armate ale țării în estul Ucrainei, unde spune că ritmul ofensivei este unul nemaivăzut „de mult timp”. Putin a participat la festivitatea de deschidere a anului școlar 2024-2025 de la o școală din regiunea Tuva a Rusiei.

În pofida propriilor succese înregistrate în incursiunea din regiunea Kursk a Rusiei, forțele armate ucrainene s-au confruntat în ultimele săptămâni cu probleme majore în luptele de pe frontul din Pokrovsk, un oraș strategic din regiunea Donețk aflată în estul Ucrainei.

„Nu am avut un asemenea ritm al ofensivei în Donbas de mult timp”, le-a spus luni Vladimir Putin elevilor de la Școala Secundară nr. 20 din Kîzîl, reședința administrativă a regiunii Tuva din sudul Siberiei.

„Nu vorbim acum despre mișcări de 200 sau 300 de metri înainte… Forțele armate rusești aduc deja teritorii sub control nu cu 200-300 de metri ci cu kilometri pătrați” în fiecare zi, le-a spus elevilor liderul de la Kremlin.

Blogerii militari ruși au scris luni că forțele Moscovei luptă acum pentru localitățile Selîdove și Ukrainsk, aflate la aproximativ 20, respectiv 14 kilometri sud de Pokrovsk. Aceste localități aveau o populație de 20.000, respectiv 10.000 de locuitori înainte de începerea invaziei rusești pe scară largă în februarie 2022.

Beluga-spion a lui Putin a fost găsită moartă în Norvegia

Rybar, unul dintre cele mai cunoscute canale de Telegram pro-rusești, susține că se duc lupte pentru ambele localități controlate în prezent de Ucraina, în timp ce agenția rusă de stat TASS a transmis că forțele Moscovei au intrat deja într-o suburbie a Selîdove.

RIA, o altă agenție de presă a statului rus, a transmis luni că forțele țării au preluat controlul asupra satului Skucine din estul regiunii Donețk.

Debate în Republica Moldova: Când ar trebui să înceapă anul școlar? Elevii ar putea reveni în bănci mai devreme

Mai multe articole despre:
putin mesaj putin mesaj putin elevi an scolar