MENIU

Proiectul privind obligativitatea certificatului verde, BLOCAT în Parlament. Până când a fost stabilit TERMENUL de depunere a amendamentelor

Certificat vaccinare antiCovid / Inquam Photos / Octav Ganea

Termenul de depunere a amendamentelor la proiectul care prevede obligativitatea prezentării  certificatului digital privind COVID-19 la locul de muncă a fost stabilit pentru data de 12 noiembrie, potrivit preşedintelui Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, Nelu Tătaru. Proiectul de lege a fost respins de Senat pe 27 octombrie, iar Camera Deputaţilor este for legislativ decizional.

"Noi îl luăm de la forma iniţială în acest moment. Deci va trebui să discutăm, conform deciziei Biroului permanent de săptămâna trecută, până pe 12 (noiembrie - n.r.) aceste amendamente. Astăzi şi mâine vom avea la nivelul Comisiei de sănătate întâlniri cu vicepreşedinţii din grupurile parlamentare, în care vom discuta amendamente. Când vom avea un consens, vom face o şedinţă a Comisiei de sănătate în care vom da un raport preliminar, care va merge în celelalte comisii", a declarat Tătaru, la Parlament, citat de Agerpres.

Întrebat ce se va întâmpla cu angajaţii care nu pot face vaccinul anti-COVID, fostul ministru al Sănătății a arătat că sunt mai multe amendamente, inclusiv de la PSD, care prevăd între altele ca 60 de zile testele să fie plătite de la stat sau posibilitatea eliberării unui certificat verde la 10 zile după prima doză.

"Sunt deschis la orice discuţii de amendamente cu celelalte grupuri parlamentare. În acest moment noi luăm de la zero această iniţiativă legislativă, adică de la forma iniţială. (...) Noi vom veni cu amendamentele care vor fi discutate de fiecare dintre grupurile parlamentare. (...) Noi suntem deschişi, în acest moment, la Camera Deputaţilor, să discutăm toate amendamentele, ca acest proiect să treacă", a precizat deputatul PNL.