MENIU

Proiect controversat, închirierea uniformelor de polițiști pentru filme, interzisă

Proiect controversat, închirierea uniformelor de polițiști pentru filme, interzisă

Folosirea uniformelor de poliție în filme ar putea fi interzisă. Propunerea apare într-un proiect de hotărâre care se află în dezbatere publică la Ministerul Afacerilor Interne. Motivul invocat este faptul că uniformele închiriate nu mai pot fi folosite și astfel se pierd sume mari de bani.

Proiectul pentru modificarea HG 1061/2002 propune eliminarea articolului 10, în care se prevede că uniforma poate fi închiriată persoanelor juridice pentru activităţi culturale şi filmări, potrivit Realitatea Plus.

Motivul invocat este că, prin închiriere, uniformele se degradează, iar tarifele de închiriere nu acoperă prețul de cumpăfare a unor noi uniforme.

O altă modificare îi vizează pe producătorii de unfiorme.  "În prezent, potrivit art. 8 din H.G. nr. 1061/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, producerea şi comercializarea unor articole din compunerea uniformelor de poliţie, de către persoane fizice sau juridice, în afara procedurilor legale de achiziţie, sunt interzise, fără însă a fi reglementată o pedeapsă pentru încălcarea acestor prevederi”, se arată în expunerea de motive.

 

Mai multe articole despre:
uniforma politist inchiriere film scandal