MENIU

Programul cornul și laptele se reinventează. Ce urmează să primească elevii, în noul an școlar

Programul cornul și laptele se reinventează. Ce urmează să primească elevii, în noul an școlar/ Profimedia

Programul cornul și laptele revine în școli, dar se reinventează. Guvernul a alocat peste 700 de milioane de lei pentru alimentele elevilor. Fiecare elev va primi zilnic fructe și legume în valoare de 70 de bani pentru fiecare porție, produse lactate, dar și produse de panificație. 

Începând cu noul an școlar, toți elevii trebuie să primească fructe, legume, lapte sau produse de panificație, potrivit ultimului anunț făcut de Guvernul României. Astfel, fiecare elev va primi zilnic fructe și legume în valoare de 70 de bani pentru fiecare porție, produse lactate în valoare de 1,11 lei dar și produse de panificație în valoare de 65 de bani.

Bugetul depășește 700 de milioane de lei din care peste 80 de milioane reprezintă ajutorul de la Uniunea Europeană.

"Saptamanal, copiii din gradinite si scoli pana in clasa a VIII-a, inclusiv, vor primi cate doua portii de fructe si legume, trei portii de lapte sau lactate, doua portii de produse lactate si cinci produse de panificatie. Ei vor fi invatati si ce inseamna sa mananci sanatos prin actiuni educative despre nutririe, incluse in acest program", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Mihai Constantin.

Inițiativa este privită cu ochi buni și de părinți care consideră că acest program poate avea un impact important pentru a-i încuraja pe cei mici la o alimentație sănătoasă.

"Este foarte benefic acest program deoarece obisnuieste copiii cu acest ritm de a manca fructe, legume proaspete, cornul si laptele, produse lactate. Previne oarecum in familiile defavorizate abandonul scolar", spune Anca Muraru, presedintele Asociatiei de Parinti Mehedinti.

Noul program înlocuiește vechiul program cornul și laptele. 

Mai multe articole despre:
programul cornul si laptele elevi scoli