MENIU

Program complet de exerciţii pentru abdomen plat în 30 de zile

Dacă în momentul de faţă ţi se pare că a obţine un abdomen plat este un plan îndepărtat şi poate chiar nerealizabil, ţinem să te contrazicem. Nu doar că poţi apela la un regim alimentar care să te ajute în acest sens, dar nici nu ai nevoie de mai mult de o luna pentru a ajunge la rezultate spectaculoase. Nu o să te minţim, însă - nu va fi floare la ureche. Timp de 30 de zile, va trebui să laşi deoparte lenea şi pretextele şi să transpiri din greu. Ingredientul principal al slăbirii este voinţă de fier, aşa că activeaz-o pe a ta şi munceşte pentru ceea ce îţi doreşti!

Astăzi, venim cu o propunere pentru tine: o serie de exerciţii pentru abdomen pe care să le realizezi progresiv timp de o luna, pentru a scapă de burtică şi a te mândri cu un nou look într-un timp scurt.

Exerciţii pentru abdomenul perfect în 30 de zile

Timp de 30 de zile, cu câteva zile de pauză, vei realiza numai 4 tipuri de exerciţii: abdomene clasice, abdomene de tipul crunches, ridicări din picior şi poziţia Scândură. Ele sunt foarte simple, însă îţi lucrează toţi muşchii abdomenului şi te ajută inclusiv să scapi de burtă din partea inferioară a acestuia, care adesea se dovedeşte a fi cea mai "încăpăţânată".

Îţi vom explică pe scurt în ce constă fiecare exerciţiu, apoi îţi rămâne ţie să te ţii de programul pe care ţi-l propunem!

1. Abdomene clasice: stai întinsă pe spate, împreunează mâinile la ceafă şi ridică-te la un unghi de 90 de grade. Oricât de simplu ar părea acest exerciţiu de baza, trebuie să ţii cont de un aspect foarte important: nu te ridică folosind partea superioară a corpului şi în niciun caz nu îţi forţă gâtul atunci când faci acest exerciţiu. Ideea este să te ridici folosind muşchii abdominali. Dacă nu poţi de la început să stai cu picioarele întinse pe podea, ţine-le îndoite. Vei vedea că în timp vei avea mai multă forţă şi nu te vei mai chinui cu banalele abdomene clasice. Acest exerciţiu îţi lucrează în mod special partea superioară a abdomenului.

2. Abdomene crunches: stai întinsă pe podea, cu genunchii îndoiţi şi tălpile lipite de sol. Du mâinile la ceafă, ridică-te puţin din trunchi, astfel încât omoplatii să nu mai atingă podeaua. Această este poziţia de baza, iar de aici încolo nu trebuie decât să mai ridici corpul puţin, apoi să îl aduci înapoi, având grijă că omoplatii să nu atingă solul. Aceste abdomene îţi lucrează întregul abdomen.

3. Ridicări din picior: stai pe spate, cu picioarele întinse şi mâinile la ceafă. Ridică puţin trunchiul, exact că la exerciţiile anterioare (omoplatii nu trebuie să atingă podeaua). Din această poziţie, ridică unul dintre picioare la 90 de grade, având grijă să îl ţii cât se poate de întins. Foloseşte muşchii abdomenului pentru a-l ridică. După ce termini numărul de exerciţii cu un picior, repetă şi cu celălalt. Acest exerciţiu îţi lucrează intens abdomenul inferior, cel mai problematic la femei.

4. Poziţia Scândură: deşi pare simplu la prima vedere, acest exerciţiu se va dovedi a fi deosebit de dificil la început. Stai cu faţă spre podea, sprijinită în antebraţe, cu picioarele întinse, sprijinindu-te pe vârfurile degetelor. Spatele trebuie să fie drept, iar capul trebuie să fie într-o poziţie neutră, adică nici ridicat, nici coborât, astfel încât coloana să nu fie curbată. Pentru a putea menţine această poziţie, va fi nevoie să îţi foloseşti intens muşchii abdominali.

Vezi mai multe pe Divahair.ro.

Mai multe articole despre:
abdomene abdomen plat program abdomene