MENIU

Prognoza meteo. Noaptea iarnă, ziua vară. Diferențe uriașe de temperatură, pe final de octombrie

Noaptea iarnă, ziua vară. Diferențe mari de temperatură. Foto/Profimedia

Avem două anotimpuri într-o singură zi, diferențele de temperatură sunt uriașe între dimineață și seară. Elena Mateescu, directorul general ANM, e axplicat, la Realitatea Plus, diferențele enorme între zi și noapte.

"Este un final de lună să octombrie mai cald decât în mod obișnuit. Înregistrăm un nou bilanț în ceea ce privește temperatura medie a acestei luni octombrie 2024, pentru că vedem o abatere termică pozitivă mai mare de un grad Celsius la acest moment și este posibil să se mențină această abatere, luând în considerare valorile de temperaturi până la finalul lunii.

Dacă astăzi consemnăm până la 22 de grade Celsius, local în partea de sud-vest a țării, mâine deja ne apropiem de pragul unei zile de vară, cu 24 de grade Celsius, pentru ca ziua de luni să atingă chiar 25 de grade Celsius mai ales în partea de sud a țării. Ziua de luni este posibil să aducă inclusiv în Capitală o maximă în jurul a 23 - 24 de grade Celsius.

Temperaturile minime cresc și ele, însă rămân mai coborâte în special în zonele depresionare din estul Transilvaniei, pentru că aici, în continuare, vorbim de temperaturi negative, spre -5 până la -7 grade Celsius, în timp ce în zonele de câmpie, mai ales din partea de vest, sud, sud-est, vorbim de temperaturi minime de 10 până la 13 grade Celsius.

Primele zile din noiembrie rămân sub influența unei mase de aer cald

Chiar și în Capitală, mai ales la începutul săptămânii viitoare, ne apropiem de 8 - 10 grade Celsius.

Din punct de vedere meteorologic, este posibil ca în zonele joase să mai consemnăm fenomen de ceață.

Așadar, un final de lună octombrie, a doua lună de toamnă din acest an mai cald. Chiar și primele zile din ultima lună de toamnă, noiembrie, rămân sub incidența unei mase de aer mai calde, care să aducă temperaturi la scara întregii țări între 10 și 20 de grade Celsius, cu precădere în zona de sud a țării.

Mai multe articole despre:
meteo octombrie meteo noiembrie