MENIU

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni - Anunțul ANM la început de toamnă

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Meteorologii anunță că, în următoarele patru săptămâni, România va înregistra temperaturi ușor mai ridicate decât valorile normale pentru această perioadă. De asemenea, prognozele indică un regim pluviometric excedentar, în special în următoarele două săptămâni, ceea ce înseamnă că vom avea parte de precipitații peste medie.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valorile termice vor fi mai mari față de media multianuală, ceea ce sugerează o ușoară deviere de la tiparul obișnuit al toamnei. Regiunile din sudul și estul țării vor resimți cel mai mult această încălzire ușoară, deși diferențele nu vor fi semnificative.

Săptămâna 09.09.2024 – 16.09.2024
Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nord-estice.
Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi excedentar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 16.09.2024 – 23.09.2024
Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil uşor mai ridicate în regiunile extracarpatice.
Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile estice şi nord-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 23.09.2024 – 30.09.2024
Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.
Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 30.09.2024 – 07.10.2024
Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă în toate regiunile.

Ciclonul care a făcut prăpăd pe litoral ar putea lovi din nou: cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani

Mai multe articole despre:
vreme prognoza anm