MENIU

Profesorul de la colegiul „Sfântul Sava”, tentativă de sinucidere. Bărbatul de 51 de ani a vrut să-și ia viața după ce a fost acuzat că a violat doi minori

Profesorul de la colegiul Sava, din București, implicat în dosarul cu acuzațiile sexuale, a încercat să se sinucidă. Bărbatul a luat câteva pastile, conform unor surse Realitatea PLUS.

Acesta a fost preluat de medicii SMURD. Cadrele medicale i-au stabilizat starea, iar viața lui este în afara oricărui pericol, potrivit surselor noastre.

Profesor de la Colegiul „Sfântul Sava”  este acuzat că a violat doi minori

Un profesor în vârstă de 51 de ani de la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București a fost plasat sub control judiciar, în urma acuzațiilor de viol și agresiune sexuală asupra minorilor. Decizia a fost luată de magistrați după o anchetă amplă, iar măsurile impuse includ restricții stricte pentru următoarele 60 de zile.

Profesorul, care are o experiență de peste 28 de ani în învățământ și este cunoscut pentru activitatea sa în domeniul educațional, nu are voie să părăsească țara și nu poate lua legătura, direct sau indirect, cu victimele. De asemenea, trebuie să se prezinte de două ori pe săptămână la secția de poliție din sectorul 3 pentru controlul judiciar. În același timp, activitatea sa didactică va fi suspendată la Colegiul „Sfântul Sava” până la finalizarea procesului.

În timpul audierilor, profesorul a contestat acuzațiile, afirmând că reclamațiile celor doi elevi pe care i-ar fi agresat sexual sunt neadevărate. Cu toate acestea, măsurile impuse sunt parte a procedurilor legale în curs de desfășurare.

Profesorul este recunoscut nu doar pentru activitatea sa educațională, ci și pentru contribuțiile sale ca autor al unor cărți și culegeri pentru admitere, precum și pentru prezentarea unei emisiuni educative la Televiziunea Română. Într-un comunicat, SRTV a subliniat că, deși profesorul a fost implicat în emisiunea „Teleșcoala”, acesta nu a avut un contract cu televiziunea și că instituția se delimitează de subiect, având rolul doar de a difuza lecțiile predate de cadrele didactice desemnate de Ministerul Educației.

Abuzurile comise de profesor

Acuzațiile aduse profesorului includ abuzuri care ar fi avut loc în anul 2021, respectiv în iunie și decembrie, într-un apartament din sectorul 3 al Capitalei. Se spune că bărbatul ar fi profitat de poziția sa de autoritate pentru a întreține relații sexuale cu doi băieți, de 16 și respectiv 17 ani, care proveneau din familii cu dificultăți financiare.

Ministerul Educației a declarat că a solicitat informații de la Parchet și că va lua măsuri corespunzătoare în funcție de desfășurarea anchetei. Conform legislației în vigoare, un cadru didactic acuzat de abuzuri nu poate desfășura activități didactice în perioada cercetării penale.

Aceasta este a doua situație recentă în care un profesor de renume național este acuzat de abuzuri sexuale asupra minorilor, după cazul recent al lui Lajos Kristoff, care a fost arestat preventiv.