MENIU

Profesorii nu mai vor "ŞCOALA ALTFEL". "Îi rog să nu-i facă pe copii să sufere", spune Funeriu

Profesorii nu mai vor să deruleze programul ŞCOALA ALTFEL

În jur de 5.000 de cadre didactice din judeţul Galaţi au semnat o petiţie prin care anunţă că nu vor să se mai implice în desfăşurarea programului "ŞCOALA ALTFEL", în urma scandalului legat de strângerea FONDULUI CLASEI a anunţat preşedintele executiv al Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Galaţi, Lidia Antoniu, scrie hotnews.ro. Fostul ministrul al Educaţiei, Daniel Funeriu, a postat pe pagina sa de Facebook un apel către profesori: " Îi rog pe profesori să nu-i facă pe copii să sufere"

"Sunt hotarati sa nu se mai implice sub nicio forma in organizarea activitatilor care presupun consum financiar sau de materiale, care nu se asigura prin bugetul de stat, ci de la parinti sau de la profesori", a precizat preşedintele executiv al Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Galaţi, Lidia Antoniu.

Decizia cadrelor didactice de a nu se mai implica programul "ŞCOALA ALTFEL" - programat in intervalul 7-11 aprilie - are la baza tot mai desele acuze la adresa profesorilor privind faptul ca ar solicita bani de la parinti si elevi, a declarat presedintele executiv al Sindicatului Invatamantului Preuniversitar Galati.

Potrivit Lidiei Antoniu, "membrii de sindicat au semnat o petitie in care anunta ca sunt hotarati sa nu se mai implice sub nicio forma in organizarea activitatilor care presupun consum financiar sau de materiale, care nu se asigura prin bugetul de stat, ci de la parinti sau de la profesori. De asemenea, cadrele didactice au mai completat si cate un referat de necesitate pe care le vor inainta catre secretariatele scolilor, cu toate materialele necesare, pentru activitatea zilnica si pentru cele cuprinse in saptamana ŞCOALA ALTFEL".
 
"Fac apel la profesorii României să deruleze programul "ŞCOALA ALTFEL". Îi rog pe profesori să nu-i facă pe copii să sufere. Finanțarea acestor activități și de către părinți este perfect legală atâta timp cât banii sunt colectați de asociația de părinți iar transferurile financiare sau de bunuri către școală sunt făcute transparent", a scris fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, pe pagina sa de Facebook.