MENIU

Profesorii din Iaşi, în grevă. Ce se întâmplă cu elevii care susţin proba la Competenţe digitale?

Dascălii au renunţat la grevă. Nu şi la Iaşi, unde mai mulţi profesori au anunţat că-şi întrerup activitatea timp de două ore, în semn de protest faţă de nivelul salariilor, transmite Realitatea TV.

Profesorii din Iași care sunt membri USLIP vor fi în grevă marţi între orele 11:00 și 13:00.

„Unităţile şcolare au fost notificate încă de vineri, 9 iunie, de iminenţa declanşării conflictului de muncă. Au fost mai informate următoarele instituţii: Inspectoratul şcolar Judeţean Iaşi, Prefectura Iaşi, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Guvernul României“, au spus membrii USLIP,

Astfel, s-a hotărât ca primul pas să aibă loc marţi, 13 iunie, de la ora 11.00, când va fi declanşată o grevă de avertisment timp de două ore, care presupune ca toate unităţile de învăţământ afiliate USLIP să îşi suspende complet orice activitate.
Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, i-a avertizat încă de vineri pe liderii sindicali că ministerul îi va acţiona în instanţă dacă vor declanşa greva. Ministrul a spus că este în legătură cu inspectorii generali şcolari.

Totuși, examenul de bacalaureat nu va fi afectat deoarece profesorii au semnat un acord cu ISJ, angajându-se că vor fi prezenți la fiecare probă și că își vor face datoria, scrie ziaruldeiasi.ro.

Astăzi, elevii de clasa a XII-a susţine proba de competenţe digitale din cadrul examenului de Bacalaureat 2017.