MENIU

Produsul românesc care vrea să schimbe turismul digital

Cât de ușor îți găsești destinația de vacanță? O companie românească vrea să schimbe modul cum călătorim, prin orientarea către lucrurile pe care le facem în vacanță și nu pe statul degeaba. Qalendra arată cum tehnologia poate să ne influențeze viața în bine.

Cristian Munteanu a fost invitatul Adevărul Live, joi de la ora 15.00. El a fondat Qalendra la finalul lui 2013. Povestea lui pare scoasă din cărțile de antreprenoriat curajos. A fost directorul în România a companiei TBWA, unul dintre cei mai mari jucători pe piața de publicitate din România. Apoi a decis să renunțe, din cauza păcatelor industriei și dorinței de a schimba lumea. Chiar așa. A schimba lumea. Qalendra e un serviciu prin care ne vom duce în vacanță uitându-ne după evenimentele care se desfășoară în intervalul ales de noi. După aceea, vom putea rezerva bilete, cazare și ne vom duce către o aventură. Împreună cu Dragoș Roșca și Daniel Luca Costin, Cristian Munteanu crede că ideea lui poate modifica o industrie care stagnează.

“Industria turismului seamănă cel mai mult cu cea de imobiliare – locul contează. Oamenii sunt cel mai puțin flexibili când vine vorba de data de plecare. 43% din călători sunt flexibili privind aceasta. Oamenii sunt dispuși să schimbe și trei avioane, doar să se ducă în intervalul ales de ei. Acesta este unul dintre lucrurile care ne-au validat ideea – pe Qalendra.com vom găsi un calendar de travel, sunt listate cele mai importante evenimente, festivaluri din întreaga lume, evenimente din sport, muzică, fine dining sau tradiționale”, a spus Cristian Munteanu, fondator Qalendra la Adevărul Live.

Qalendra sosește pe noul trend al industriei de turism, unde startup-uri ca Airbnb sau Uber fac legea. Unde cazările tradițonale nu mai sunt atât de avantajoase pe cât se credea.

Ce veți găsi pe Qalendra? Câteva exemple au fost oferite de către unul dintre fondatorii companiei. Tomatina e bătaia cu roșii care are loc în fiecar eloc în august la Bunol, lângă Valencia (Spania), Campionatul Mondial de Aruncat Telefonul Mobil are loc în Spania sau bătaia cu tauri. Astăzi, au loc festivaluri de artă ă Austria, festivalul berii în China sau festivalul Rock en Seine în Franța. Pe Qalendra poți să-ți rezervi vacanța în funcție de ele și să primești și alerte privind pasiunile tale. Citeste mai mult pe playtech.ro.

Mai multe articole despre:
vrea care Produsul românesc schimbe turismul digital