Produsele pentru bebeluşi sunt pline de zahăr! Nu le riscaţi viaţa celor mici
O spunem mereu: creierul funcţionează în mare parte pe bază de comportament învăţat. Dacă obişnuieşti organismul cu toxine de la o vârstă fragedă există riscul să-şi ceară drepturile mai târziu, adică şi mai multe toxine.
Ele scurtează viaţa şi acesta este motivul pentru care tragem un semnal de alarmă în privinţa dietei bebeluşilor. Există câteva alimente intezise în primul an: zahărul, sarea, carnea de porc, laptele de vacă, albuşul, mezelurile, margarina, conservele, ciocolata şi seminţele.
Majoritatea sunt nocive şi în restul vieţii, dar pentru bebeluşi sunt cel mai mare rău posibil. Ne oprim astăzi asupra zahărului, deoarece medicii sunt îngrijoraţi de faptul că pe piaţă există multe produse care îl conţin din abundenţă. Ceaiuri, sucuri, piureuri de fructe şi budinci frumos ambalate, pe care scrie că sunt făcute expres destinate bebeluşilor, sunt foarte nocive.
De pildă, unele ceaiuri conţin nu doar muşeţel, dar şi glucoză, zahăr şi alte extracte de fructe. Reţineţi, însă, că laptele de mamă, laptele formulă, legumele, fructele şi biscuiţii conţin suficiente zaharuri ca să nu mai fie nevoie de unele adăugate. Riscurile sunt considerabile! Vorbim despre diabet de tip 2, autism, obezitate, cancer şi un coeficient de inteligenţă diminuat.
Deşi acest tip de produse pot părea o soluţie pe termen scurt, adăpost pentru lene şi ignoranţă, ele pot compromite sănătatea pe termen lung. Sucurile de fructe, unele dintre cele mai cumpărate produse aşa-zis destinate bebeluşilor, sunt adevărate bombe cu ceas. Faceţi sucul în casă, şi limitaţi doza zilnică la 159 de mililitri, deoarece fructoza, care este tot zahăr, diminuează pofta de mâncare şi favorizează diareea. Atenţie, copiii copiază tot ce văd, iar desertul, de foarte multe ori constând într-o prăjitură, este un obicei de care va scăpa foarte greu.
Unii medici mai vorbesc despre o capcană, şi anume mierea. Ei susţin că în afară de faptul că are mult zahăr, mierea poate conţine o bacterie inofensivă la adulţi, dar foarte periculoasă pentru copii.
Există părinţi care la 1 an, sau chiar mai repede, indroduc în dietă cerealele. Foarte greşit! Un studiu realizat de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor pe 73 de sortimente de cereale a descoperit că la 80 la sută conţin peste 15 grame de zahăr la 100 de grame de produs, mult peste recomandarea destinată preşcolarilor.