MENIU

Procurorii din dosarul "10 august", judecaţi de Inspecţia Judiciară

Procurorii care au deschis dosarul protestului diasporei din 10 august sunt cercetaţi disciplinar de Inspecţia Judiciară, potrivit Realitatea TV.

Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de procurorii Gheorghe Coşneanu, şeful Secţiei Parchetelor Militare din PÎCCJ, Codruţ Mihalache şi Bogdan Ciprian Pîrlog, de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, pentru nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ.

Potrivit comunicatului Inspecţiei Judiciare, inspectorii au constatat că, prin raportare la situaţia personalului şi a volumului de activitate constatate la SPM şi PMTMB, delegarea procurorilor nu numai că nu se impunea, dar a fost chiar lipsită de oportunitate.

Prin eludarea dispoziţiilor ordinului încălcat, inclusiv de către un procuror cu o funcţie de conducere, inspectorii au apreciat că se creează un precedent privind lipsa de subordonare a procurorilor şi suspiciunea lipsei de imparţialitate în soluţionarea cauzelor.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea procurorilor în cauză.

Mai multe articole despre:
10 august