MENIU

Prințul moștenitor saudit anunță că se oferă să medieze negocierile Ucraina-Rusia - Ce a vorbit cu Zelenski și Putin

Prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman

Arabia Saudită anunță că se oferă să medieze negocierile dintre Rusia și Ucraina. Prințul moștenitor a vorbit cu Zelenski și cu Putin despre situația din Ucraina. 

Prințul moștenitor Mohammed bin Salman a declarat că țara sa susține o soluție politică menită să asigure securitatea și stabilitatea și că Regatul este pregătit să facă eforturi pentru a media între toate părțile, se arată într-o declarație postată joi pe site-ul agenției de stat Saudi Press Agency.

Arabia Saudită, care numără Rusia ca principal partener în alianța OPEC+, a declarat marți că "sprijină eforturile internaționale de detensionare a situației din Ucraina".

Prințul moștenitor a transmis că Arabia Saudită sprijină tot ce contribuie la detensionarea crizei, toate eforturile internaționale care vizează rezolvarea politică a crizei și este disponibilă pentru medierea între toate părțile.

De asemenea, Arabia Saudită, din considerente umanitare, va prelungi vizele vizitatorilor, turiștilor și rezidenților ucraineni cu trei luni.

Prințul moștenitor saudit a vorbit și cu președintele Vladimir Putin despre criza din Ucraina. Potrivit presei oficiale, și-a oferit sprijinul pentru o soluție politică care să ducă la sfârșitul crizei și este pregătit să medieze între toate părțile.