MENIU

Prințul Harry, mărturisire-bombă despre zvonurile în legătură cu presupusul său tată! Declarația despre cel cu care Prințesa Diana a avut o aventură

Foto: Profimedia

Harry, Ducele de Sussex s-a prezentat la Înalta Curte din Londra, continuând procesul său împotriva editurii Mirror Group Newspapers (MGN). El a intentat o acțiune în justiție împotriva grupului media, solicitând despăgubiri și acuzându-i de piraterie telefonică.

Într-o mărturie remarcabilă și istorică, deoarece Prințul Harry este primul membru al familiei regale care ajunge în instanță, acesta a abordat mai multe aspecte sensibile din trecut, care au stârnit un interes deosebit în presă. Unul dintre cele mai delicate subiecte abordate a fost zvonul cum că Harry ar avea un tată diferit de Regele Charles.

Ani de-a rândul, presa din Marea Britanie a speculat faptul că Harry nu ar fi, de fapt, fiul lui Charles. În perioada din jurul nașterii sale, Prințesa Diana a fost surprinsă întâlnindu-se cu un ofițer, iar asemănarea acestuia cu Harry este izbitoare.

În depoziția sa, Prințul Harry a afirmat că zvonurile despre tatăl său biologic, susținând că ar fi ofițerul James Hewitt, cu care Prințesa Diana a avut o aventură, au fost o încercare de a-l îndepărta din Familia Regală.

În declarația sa, Harry a menționat un articol din 2002, publicat în ziarul The People, intitulat „Complot pentru a jefui ADN-ul lui Harry”, care a raportat o presupusă tentativă de a fura o probă de ADN a prințului pentru a verifica descendența sa. El a descris aceste zvonuri drept „extrem de crude”, amintind că avea doar 18 ani la momentul publicării articolului și că și-a pierdut mama cu doar câțiva ani înainte.

„Au fost răi și cruzi. Am încercat mereu să aflu motivele din spatele acestor articole. A vrut presa, oare, să semene îndoieli în mintea publicului, astfel încât eu să fiu înlăturat din familia regală?”, s-a întrebat Prințul Harry.

„Numeroase ziare au scris despre zvonul cum că tatăl meu biologic era James Hewitt, un bărbat cu care mama mea a avut o relație după ce m-am născut”, a mai spus ducele în declarația sa. „Numai că, la momentul apariției acelor articole, eu nu știam că mama mea nu l-a întâlnit pe maiorul Hewitt decât după ce m-am născut eu. Pe atunci, când aveam 18 ani și îmi pierdusem mama cu doar șase ani mai devreme, povești ca aceasta mi se părea foarte reale”, a mai spus Harry.

Cu alte cuvinte, atacul presei a fost atât de concertat încât chiar și în adolescența sa, Harry a avut momente în care a pus la îndoială dacă Regele Charles este tatăl său biologic.

Ducele a spus că a fost deosebit de îngrijorat de comentariile din acel articol, care se refereau la o „sursă regală de rang înalt” care a oferit detalii despre presupusul complot și despre modul în care ADN-ul său va fi „vândut în străinătate”.

Prințul Harry a intentat un proces trustului de presă MGN, cerând despăgubiri, pe motiv că jurnaliștii de la publicații precum Sunday Mirror și Sunday People au recurg la practici precum pirateria telefonică, obținerea de informații prin înșelăciune și angajarea de anchetatori privați.

El susține că aproximativ 140 de articole publicate între 1996 și 2010 conțineau informații obținute prin metode ilegale, iar dintre acestea, 33 au fost selectate pentru a fi luate în considerare în cadrul procesului.