MENIU

Principii ale călugărilor din Tibet. Rutina zilnică ce îți va îmbunătății starea de spirit

Principii ale călugărilor din Tibet. Rutina zilnică ce îți va îmbunătății starea de spirit. Iată depspre ce este vorba.

Aceste principii budiste îți pot schimba viața dacă le vei practica într-un mod constant. Iată care sunt acestea.

Principii budiste

Principiile acestea au fost împărtășite și de către alți iluștri de-a lungul timpului, chiar dacă proveneau din alte sfere culturale sau religioase. Ei au promovat aceste principii pentru o viață echilibrată și armonia dintre oameni, lăsându-ne o serie de maxime și citate ce au legătură cu principiile budiste.

Iată care sunt cele şase principii budiste.

Ai grijă la alimentație

Fii ponderat în alimentație. Acest obicei este foarte importantă pentru sănătatea organismului. Ai grijă cu ce-ți hrănești corpul, el este templul sufletului tău, așadar, ai grijă de el.

“Sănătatea depinde de echilibrul dintre alimentaţie şi activitatea fizică.” Hipocrat

Fă mișcare zilnic

Sportul și mișcarea nu sunt un moft, ci o necesitate. Organismul are nevoie de mișcare zilnică pentru o bună funcționare, atât la nivel psihic, cât și fizic. Așadar, indiferent de tipul de sport pe care îl  alegi, important este să faci mișcare zilnic.

Sportul e rugăciunea trupului.” Salvador Dali

Sfaturi de la un mare maestru din Tibet: "Când o persoană îți vorbește cu multă ură și răutate o face pentru că în adâncul ei suferă profund" (realitatea.net)

Respiră profund

Înainte de a lua cuvântul într-o întâlnire sau ședință, fă puțină pauză pentru a respira profund. Respirația profundă este foarte importantă, deoarece aceasta stimulează oxigenarea creierului care irigă organele, menținându-le sănătoase. De asemenea, respirația profundă ne ajută să ne concentrăm mai bine și să rămânem lucizi, deoarece respirând profund creierul este foarte bine oxigenat.

"Respirația este podul care conectează Viața la Conștiință, care unește corpul tău cu gândurile tale. Ori de câte ori mintea devine răvășită, utilizează respirația ca modalitate a minții de a prelua controlul din nou." Thich Nhat Hanh

Fii recunoscător!

Fii mereu recunoscător pentru ceea ce ai. Gândește-te că există oameni pe lume care și-ar dori să aibă ceea ce tu nu apreciezi. Amintește-ți că mereu va exista cineva căruia îi lipsește ceea ce tu ai. Apreciază, așadar, ceea ce ai. Nu fii veșnic nemulțumit, gândindu-te doar la ceea ce îți lipsește și ignorând ceea ce ai.

“Rareori ne gândim la ceea ce avem, dar mereu la ceea ce ne lipsește." Arthur Schopenhauer

Citește continuarea AICI.

Mai multe articole despre:
calugari din Tibet sfaturi bizar religie