MENIU

Prin ce trece organismul uman de fiecare dată când te înfometezi sau ții post negru

Multe femei din dorința disperată de a arăta cât bine și de a se încadra în standardele ridicate de societate, încep să se înfometeze pentru a slăbi. Însă, specialiștii nu recomndă acestă tactică. Iată ce se întâmplă în corpul tău când nu mănânci.

În primul rând, experții spun că e în regulă să stai flămând șase ore, însă dacă depășești acest interval de timp, glicogenul din organismul tău care este esențial pentru energie începe să se consume. Din acest motiv, lipsa unei alimentații pe măsura cerințelor organismului poate cauza o stare de nervozitate irațională, în primă fază.

Ulterior, organsimul tău ca intra în etapa de cetoză, adică va începe să stocheze grăsimi pentru energie. Însă, această regulă nu este valabilă și pentru creier. Drept urmare, în timp ce corpul tău arde în voie grăsimi și salvează o parte pentru funcționarea organelor, funcțiile tale cognitive încep să aibă probleme. În plus, grăsimea stocată nu poate asigura mai mult de 75% din necesarul de energie.

Iar lucrurile se vor agrava din ce în ce mai tare, astfel încât după 72 de ore, creierul va duce o adevărată luptă pentru supraviețuire. În acest sens, va da un semnal corpului care va începe să ardă din propriile proteine, pentru a folosi aminoacizii în formarea glucozei. Ca să înțelegi mai bine, corpul începe să se hrănească cu țesutul muscular.

Cu toate acestea, potrivit oamenilor de știință corpul uman poate rezista în jur de trei săptămâni fără a mânca nimic. Bineînțeles, acest interval de timp diferă de la organism la organism, în funcție de sistemul de imunitate al fiecăruia.

Însă, lipsa totală de hrană, dar cu hidratare adecvată poate însemna chiar şi 40 de zile de supravieţuire, sau mai mult. Au existat cazuri de grevişti ai foamei care au murit după 46-73 de zile, potrivit specialiștilor.

Sursa

Mai multe articole despre:
mâncare înfometare organismul uman