MENIU

Primul val de caniculă lovește România săptămâna viitoare. Cupola de foc este deja deasupra Europei

Europa și America de Nord sunt lovite de un val de căldură extremă

Primul val de caniculă din această vară va lovi România, cel mai probabil, de la începutul săptămânii viitoare. Anunțul a fost făcut, la un post TV, de către directoarea ANM Elena Mateescu. Fenomenul de cupolă de foc se manifestă deja în Europa, Spania fiind cea mai afectată de valul de căldură extremă.

„Este posibil să consemnăm, mai ales săptămâna viitoare, cel puțin în prima parte a săptămânii, valori de 37-38 de grade, în special în partea de sud și sud-est a țării, semn că disconfortul termic va fi unul accentuat”, a declarat șefa ANM.

Regimul termic prognozat până pe 16 iunie va fi caracterizat de temperaturi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă, precum şi al instabilităţii atmosferice ce îşi va face simţită prezenţa în mod accentuat în majoritatea regiunilor, în mod special după data de 11 iunie, se menţionează în prognoza de specialitate, publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Avertisment extrem: urmează fenomenul La Nina - inversiune termică și URAGANE. „2024 va fi printre cei mai călduroși ani!”

 

Mai multe articole despre:
canicula romania anm elena mateescu