MENIU

Primul român monitorizat cu brățară electronică a încercat să o TAIE. N-a reușit și i-a sunat alarma

Primul bărbat monitorizat cu brățară electronică din România a încercat să scape de dispozitiv, tăindu-l cu un cuțit. Nu a reușit, dar prin gestul comis și-a înrăutățit situația juridică și a ajuns în arest.

Bărbatul, din sectorul 5 al Capitalei, a fost reținut și este cercetat pentru încălcarea ordinului de protecție provizoriu și distrugere, potrivit unui comunicat al Poliției Române.

În noaptea de miercuri spre joi, polițiștii au fost sesizați, prin 112, că la o adresă din Sectorul 5 al Capitalei s-a semnalat o alertă privind distrugerea unei brățări de monitorizare de către un bărbat.

Practic, bărbatul, căruia i-a fost montată brățara de monitorizare la începutul acestei luni, ar fi folosit un cuțit pentru a tăia dispozitivul de localizare, însă nu a reușit.

Sistemul de monitorizare cu brățări electronice a devenit de sâmbătă trecută operațional în București și în județele Iași, Mureș și Vrancea. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), operaționalizarea Sistemului Informatic de Monitorizare Electronică urmează să se aplice în trei etape, determinate prin raportare la cazurile de aplicare și la aria teritorială la nivelul căreia urmează să fie operaționalizat sistemul.

Astfel, în prima etapă, 2022 – 2023, acesta va fi implementat la nivelul municipiului București și al județelor Iași, Mureș și Vrancea.

În a doua etapă, în anul 2024, la nivelul județelor Bacău, Brașov, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Covasna, Giurgiu, Galați, Harghita, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Prahova, Sibiu, Satu-Mare, Sălaj, Teleorman, Vaslui și Vâlcea.

A treia etapă este în anul 2025, la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județele amintite și la nivelul județelor Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Olt, Suceava, Timiș și Tulcea.

 

Mai multe articole despre:
bratara electronica taiata monitorizare