MENIU

Primul protest după dezastrul recalculării pensiilor. Categoria defavorizată care pierde 80% pe hârtie amenință că iese în stradă

Nevăzătorii se tem că pe termen lung veniturile le vor fi afectate

Persoanele nevăzătoare reclamă că le scad pensiile cu până la 80%. Ele anunță protest în Capitală, în a doua parte a lunii septembrie. Chiar dacă scăderea este doar pe hârtie, beneficiarii spun că veniturile lor vor rămâne înghețate la actualul nivel câțiva ani la rând. 

Noua lege prevede acordarea unei jumătăți de punct suplimentar pentru fiecare an muncit în condiții de deficiența vizuală gravă, respectiv un sfert de punct în cazul celor cu deficiență vizuală accentuată.

Prin această formulă, pensiile nevăzătorilor ar fi reduse cu până la 80%, pe hârtie, iar în valoare reală vor rămâne plafonate pentru o perioadă lungă de timp.

În aceste condiții, Asociația Nevăzătorilor din România a transmis că va organiza un protest în București, în a doua parte a lunii septembrie, pentru a cere revizuirea și corectarea legii.


Pe de altă parte, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a afirmat joi că s-a întâlnit cu Asociația Nevăzătorilor, că înțelege exact situația lor și sigur se vor găsi soluții.

Simiona Bucura Oprescu și Daniel Baciu, declarații comune privind recalcularea. Nicio PENSIE nu scade. Peste 11.000 de pensionari au

Mai multe articole despre:
protest recalculare pensie nevazatori bataie de joc