MENIU

Primul pas pentru Spitalul Regional de Urgenţă Craiova: 600 de milioane de euro de la BEI - Document oficial

Ședință de Guvern, Palatul Victoria

Guvernul aprobă, miercuri, Memorandumul pentru contractarea unui împrumut de 600 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii pentru Spitalul Regional de Urgenţă de la Craiova. Anunțul a fost făcut de premierul Nicolae Ciucă, la ședința de la Palatul Victoria. 

„În această şedinţă de guvern, continuăm demersurile pentru a putea să avem cu adevărat împlinite obiectivele şi asumările la nivel guvernamental şi vom aproba azi un memorandum prin care vor contracta un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii pentru Spitalul Regional de Urgenţă Craiova. Un împrumut de 600 de milioane de euro. Practic, este asigurarea că vom demara această investiţie, iar costul net - inclusiv costurile operaţionale de implementare - se ridică la 508 milioane de euro. Ca atare, demarat în 2020, putem astăzi să spunem că ne îndreptăm spre îndeplinirea acestui obiectiv", a anunțat premierul, la începutul şedinţei de guvern. 

Memorandumul poate fi consultat mai jos:

Conform graficului estimativ de lucrări, prevăzut în Contractul de finanțare, data de finalizare a Proiectului pentru Spitlul Regional Craiova este decembrie 2026, iar data limită de tragere a împrumutului astfel cum a fost convenită, luând în considerare inclusiv politica BEI, este 6 ani de la data semnării contractului de finanțare.