MENIU

Primul MINISTRU din Guvernul Cîțu care și-a preluat mandatul imediat după întâlnirea de la Palatul Victoria

Stelian Ion, ministru al Justiției Foto: Inquam Photos / George Calin

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a preluat, miercuri seară, mandatul de la Cătălin Predoiu. Este primul membru al noului guvern care și-a preluat portofoliul. Cei mai mulţi dintre miniştrii Cabinetului Cîţu îşi vor prelua joi portofoliile.

 

Stelian Ion a venit la sediul Ministerului Justiției după ce a participat la prima reuniune a noului Guvern la Palatul Victoria.

Printre primele măsuri anunțate de Stelian Ion sunt întărirea DNA pentru lupta cu marea corupție și desființarea Secției speciale de anchetare a infracțiunilor magistraților.

Citește și Stelian Ion, avizat favorabil la Ministerul Justiţiei: ”DNA trebuie întărit ca să repornească motoarele pentru a lupta cu marea corupţie”

Înainte de a-i preda mandatul, Cătălin Predoiu a făcut o scurtă declaraţie presei, în care a explicat că îndeplinirea obiectivelor în domeniul Justiţiei nu se poate face fără o cooperare între Guvern şi Parlament, dar şi din partea asociaţiilor magistraţilor.

„Trebuie să ne concentrăm pe realizarea unor aşteptări din partea cetăţenilor. Fără o cooperare între Legislativ şi Executiv obiectivele Justiţiei nu pot fi atinse, indiferent câte eforturi fac Ministerul Justiţiei şi domnul ministru Stelian Ion. Este nevoie de suport din partea Parlamentului. Această condiţie este acum întrunită, de ieri avem o majoritate pro-justiţie în Parlamentul României, avem o unitate de obiective între Executiv şi majoritatea din Legislativ, o unitate de obiective care nu a existat până ieri. Se ştie bine că obiectivele Guvernului Orban în justiţie nu erau şi obiectivele majorităţii PSD din Parlament. Dar acest impediment este acum înlăturat prin voinţa cetăţenilor. Aş mai adăuga faptul că pentru un mandat de succes este nevoie şi de sprijinul Ministerului Finanţelor şi de foarte multă cooperare din partea sistemului judiciar. Nu mă refer doar la CSM, mă refer şi la asociaţiile magistraţilor”, a spus Predoiu, după ce l-a primit pe Stelian Ion la sediul MJ, relatează agerpres.ro. 

Fostul ministru Cătălin Predoiu și-a prezentat și bilanțul în anul în care a condus Justiția - Raportul Ministrului Justiției 4 noiembrie 2019-23 decembrie 2020. Acesta a transmis într-un comunicat de presă că Ministerul Justiției și-a atins toate obiectivele posibile în anul 2020, în condițiile dificile ale unui guvern care a fost forțat să lucreze fără majoritate parlamentară în condiții de criză sanitară globală. Cheia acestui rezultat și meritul incontestabil sunt ale unui aparat de profesioniști de excepție care lucrează în Ministerul Justiției”, potrivit lui Cătălin Predoiu.