MENIU

Primii struguri s-au copt deja într-o comună din județul Buzău. Cât costă un kilogram de trufandale

Primii struguri s-au copt deja într-o comună din județul Buzău

Primii struguri s-au copt deja într-o comună din județul Buzău. O familie de agricultori a plantat vița de vie în solarii încălzite. Ciorchinii sunt deja plini de boabe și cântăresc până la două kilograme. Recolta este extrem de profitabilă și se vinde mai bine ca legumele. 

”Sunt foarte foarte gustosi, foarte aromati, dulci, tot ce trebuie la un strugure de masa”, spune Claudiu Breazu, legumicultor.

Agricultorul și-a plantat în solariile cu legume, o cultură de viță de vie. Iar acum culege roadele timpurii. Acestea s-au copt și sunt gata de comercializare.

„Tot ce s-a copt acum ii avem la incalzire centrala. Aici am avut cultură de castravete la încălzire, si avand cultura de castravete au plecat si ei. De la anul voi pune cultura de tomate. De aceea s au copt atat de timpuriu. Avem si pentru ciclu la aer liber tot in solar la spatiu protejat dar fara foc si deja au intarziere de o luna de zile fata de acestia”, mai spune fermierul norocos.

Familia de legumicultori de la Buzău a încheiat un contract cu un hipermarket din Capitală, iar strugurii urmează să ajungă la consumatori ambalați în caserole. Prețul în ferma pentru 1 kilogram de struguri albi sau roșii este de 25 de lei. 

Suma colosală cerută de Clejani pentru 50 de minute de cântare

Mai multe articole despre:
struguri fermier agricultor solar buzau