MENIU

Primele VICTIME ale crizei energiei - Spitalul Clinic C.F.2, Casa Presei și 55.000 de apartamente, ÎN FRIG de sărbători

Primele VICTIME ale crizei energiei - Spitalul Clinic C.F.2, Casa Presei și 55.000 de apartamente, fără căldură de sărbători

Pacienții internați la Spitalul CF2 din Capitală riscă să stea în frig după ce Compania de Termoficare a primit preaviz de deconectare de la gaze. În pericol sunt și zeci de mii de apartamente, în special din zona de Nord a Bucureștiului, relatează Realitatea PLUS.

Totul a început după ce furnizorul de gaze pentru compania de stat Termoenergetica a anunțat că va majora prețul la gaze cu aproximativ 60% pentru perioada următoare, deci cel puțin o factură a fost neachitată în acest moment. 

Dar nu numai Spitalul Clinic C.F. 2 este afectat, ci și zeci de mii de bucureșteni, prin decizia Termoenergetica, ce se traduce prin nefurnizarea căldurii în spital și în apartamente.

Este vorba de cel puțin 55.000 de apartamente din zona de Nord a Capitalei care vor rămâne în frig în continuare, și în următoarele zile dacă nu se rezolvă situația. 

Cei de la Compania Municipală Termoenergetica au refuzat să plătească o factură la gaze pentru că majorarea anunțată la prețul la gaze nu ar fi respectat contractul semnat în vara acestui an, susțin aceștia.

Astfel că Termoenergetica a primit preaviz de deconectare de la gaze a tuturor centralelor sale din 23 decembrie. Compania Municipală distribuie agent termic de producție proprie în 48 de centrale pe gaze naturale, care alimentează 950 de blocuri cu 55.000 de apartamente, Casa Presei Libere și Spitalul Clinic C.F. 2.

Problema căldurii în zona de Nord a Capitalei generată de conflictul dintre Termoenergetica și furnizorul de gaze urmează să fie tranșată în instanță, potrivit Realitatea PLUS. 

Termoenergetica a depus o cerere, pe 20 decembrie, pentru acordarea unui termen în care energia să fie livrată în aceleași condiții de până acum până când procesul pe fond va fi soluționat.

Deocamdată, Termoenergetica a obținut în primă instanță, prin ordonanță președințială, obligarea furnizorului de gaze de a livra, fără întrerupere, către companie, la prețul stabilit inițial prin contract, până la soluționarea definitivă a procesului pe fond.