MENIU

Primele vicitme ale COVID-19 în SUA, înregistrate mult mai devreme decât prevede bilanțul oficial, susține un medic legist din Santa Clara

victime covid

Se pare că primele victime ale infecției cu SARS-CoV-2, virusul din China care a schimbat fața întregii planete în doar câteva luni, ar fi survenit mult mai devreme în Statele Unite ale Americii, respectiv cu 20 de zile mai devreme decât primul deces oficial consemnat pe data de 26 februarie. Informațiile în acest sens au fost făcute publice de medicul legist al comunității Santa Clara, potrivit căruia două persoane decedate în statul California, la începutul şi la mijlocul lunii februarie, au fost, de fapt, primele victime ale noului coronavirus în SUA, relatează Agepres. 

Autopsiile realizate în cazul celor două persoane, decedate la domiciliu lor în data 6 şi, respectiv, 17 februarie, au dus la concluzia că decesul lor a fost provocat de COVID-19, a afirmat medicul după ce a primit confirmarea privind cauzele decesului celor două persoane de la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) din SUA.

Până ca medicul să facă publice aceste informații, primul deces oficial de coronavirus din Statele Unite fusese consemnat la data de 26 februarie, în statul Washington (vest).

Decesul unei alte persoane, tot în comitatul californian Santa Clara, dar de această dată în 6 martie, este atribuit, de asemenea, noului coronavirus, a adăugat medicul legist.

"Aceste trei persoane au decedat la domiciliul lor, într-un moment în care noi dispuneam de foarte puţine teste şi doar prin intermediul CDC", a subliniat el, menționând că, la acea vreme, testele erau rezervate persoanelor care prezentau anumite simptome şi care călătoriseră recent.

Medicul susține că se aşteaptă să fie înregistrate în viitor şi alte decese provocate de COVID-19 şi trecute neobservate până acum în comitatul Santa Clara.

Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 în comitatul Santa Clara este de cel puţin 50 de ori mai ridicat decât cel anunţat oficial, potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea Stanford din California, făcut public în această săptămână, care se bazează pe teste de sânge de la peste 3.000 de voluntari.

În prezent, SUA rămâne în continuare ţara cea mai afectată de COVID-19, cu 44.845 decese înregistrate până marţi de Universitatea Johns Hopkins și peste 820.000 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus diagnosticate în toată ţara.

Mai multe articole despre:
sua coronavirus sua decese coronavirus