MENIU

Momentul exploziei de la Dedeman Botoșani, surprins de camerele de supraveghere. UPDATE: În ce stare sunt victimele - ce au anunțat medicii. VIDEO

Au apărut primele imagini cu momentul exploziei devastatoare din magazinul Dedeman din Botoșani. Cinci dintre victimele arse în urma deflagrației sunt în stare gravă și au fost transferate la Spitalele de Arși din țară.  În total, 15 oameni au fost scoși pe brațe de salvatori. 8 dintre ei erau clienți și 5 angajați. Atenție, urmează imagini cu un puternic impact emoțional!

UPDATE 18:00 

Numărul total de victime identificate: 15

Pacienți internați: 

- 3 Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Spiridon din Iași

- 2 Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca)

- 2 Spitalul Județean de Urgență “Mavromati” Botoșani (la cerere)

Pacienți externați: 8, din Spitalul Județean de Urgență “Mavromati” Botoșani

 

Explozia puternică s-ar fi produs la o centrală pe gaz montată în zona birourilor angajaților. Martorii spun că în momentul deflagrației, în magazin se aflau mai mulți clienți, iar peste 100 dintre ei au reușit să se salveze singuri.





În scurt timp a fost demarat planul roșu de intervenție. Pompierii au intervenit de urgență cu mai multe autospeciale. Elicopterul SMURD de la Iași și avionul SMURD au fost și ele alertate.

Explozie puternică la Botoșani, în incinta Dedeman. Magazinul a fost evacuat. 15 oameni au fost răniți VIDEO



Victimele au fost transportate la spital, conștiente, cu arsuri de gradul 2 și 3 pe corp. Patru dintre cei răniți se află în stare critică și au fost transportați cu elicopterul SMURD la Spitalul Floreasca din Capitală și la Spitalul Sf Spiridon din Iași.