MENIU

Primele IMAGINI cu pătrunderea talibanilor în Kabul - HAOS pe străzile capitalei Afganistanului la vederea insurgenților

Primele IMAGINI cu pătrunderea talibanilor în Kabul - HAOS pe străzile capitalei Afganistanului

Primele imagini cu talibanii care intră, duminică dimineață, în capitala Afganistanului au fost publicate pe rețelele de socializare. În acest moment se negociază încă preluarea puterii. Afganii din Kabul sunt disperați, este haos pe străzi, după cucerirea orașului. Potrivit presei internaționale, talibanii ar fi anunțat că vor să evite orice conflict și vor permite civililor să părăsească orașul în siguranță.

Imaginile publicate de canalul Al Arabiya arată un grup de oameni cu arme și steaguri, care intră pe o stradă în oraș, înconjurați de zeci de civili.

Canalul internațional de știri arab Al Arabiya susține că acestea sunt imagini cu talibanii la intrarea lor în Kabul duminică dimineață.

Multe magazine și piețe s-au închis, iar unii oameni spun că sunt foarte îngrijorați. Multe birouri guvernamentale sunt închise, iar armata și poliția își părăsesc posturile de serviciu din anumite locuri ale orașului. 

Traficul este blocat pe mai multe artere de circulație ale orașului, iar oamenii se grăbesc și fug spre casele lor.

Președintele Afganistanului, Ashraf Ghani, se află în consultări de urgență cu trimisul special al Statelor Unite, Zalmay Khalilzad, și cu alți înalți oficiali NATO. În același timp, o delegație a talibanilor a început negocieri cu guvernul afgan la palatul prezidențial de la Kabul, scrie Al Arabiya, care precizează că președintele Ashraf Ghani va abdica în orele următoare. În același timp, Ministerul de interne asigură că transferul de putere se va face în mod pașnic.

Situație DRAMATICĂ în Afganistan! Talibanii, stăpâni peste Kabul - Președintele afgan a RENUNȚAT la putere

Mai multe articole despre:
talibani afganistan intrare kabul cucerire kabul