MENIU

Primele doze de vaccin antigripal au ajuns deja în farmacii: Cât costă și cine îl primește gratuit?

Vaccinare antigripala este recomandată mai ales copiilor

Vaccinurile antigripale au ajuns deja în farmacii, în două variante care conţin tulpinile aflate anul acesta în circulaţie. Încă nu este disponibil însă vaccinul gripal intranazal pentru copii, ci numai varianta injectabilă, cel intranazal fiind produs în fiecare an în cantitate limitată. 

Beatrice Speteanu, farmacist şi membru AFTAP, Asociaţia Farmaciilor Tradiţionale şi a Practicienilor a anunțat că vaccinurile antigripale au ajuns deja în farmacii, în două variante care conţin tulpinile aflate anul acesta în circulaţie, potrivit Ziarul Unirea.

Specialiștii recomandă ca în septembrie să fie vaccinaţi copiii care fac acest vaccin pentru prima dată, fiind necesare două doze, astfel încât protecţia să existe până la final de octombrie. Populaţia generală se poate vaccina în luna octombrie, a mai spus acesta, reţetele putând fi eliberate încă din această lună.

Vaccinarea antigripală în sezonul 2024-2025: Când este recomandat să se facă vaccinul gripal

Cât costă vaccinul antigripal în 2024

Vaxigrip are preţ impus de 68 de lei, influvac, preţ impus, 64,48 lei. Fluenzul ( vaccinul intranazal pentru copii) va fi puţin mai scump, pe la 124 de lei, dar acolo fiind pentru copii majoritatea îl vor lua în regim compensat 100%.

Vaccinarea se poate face deja de doi ani inclusiv în farmacii, există farmacişti vaccinatori.

Mai multe articole despre:
vaccin antigripal farmacie doza gratuitate sars cov 2