MENIU

Primele clase din Prahova care intră în scenariul roșu, după ce au fost testați pozitiv mai mulți elevi

Sursa foto: Arhivă

Două clase de la două licee din Prahova, una de la Colegiul Național I.L. Caragiale din Ploiești și o alta de la Colegiul Nicolae Grigorescu din Câmpina, au intrat în scenariul roșu, după ce au fost testați pozitiv mai mulți elevi.

La Colegiul Național I.L. Caragiale din Ploiești este vorba despre o clasă a X-a, din care șase elevi sunt vaccinați. Aceștia vor continua cursurile cu prezență fizică, în timp ce restul vor trece la sistemul de predare online.

La unitatea de învățământ din Câmpina este vorba despre o clasă a IX-a. Acolo, doi elevi prezentau simptome și au fost testați pozitiv pentru SARS-CoV-2.

La cel mai recent bilanț, autoritățile au raporat peste 4.000 de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2 la nivel național. Dintre acestea, 105 au fost înregistrate la Prahova, județ aflat la o incidență de 0,88.

Același bilanț arată că în unitățile sanitare de profil din țară sunt internate 5.868 de pacienți cu COVID-19, dintre care 696 sunt la Terapie Intensivă. Din totalul pacienților internați, 167 sunt minori, iar 9 se află la ATI.

Mai multe articole despre:
prahova clase scenariul rosu elevi covid