MENIU

Primarul interimar al Capitalei l-a demis pe directorul Administraţiei Spitalelor. Care este motivul

Primarul interimar al Bucureştiului, Ştefănel Dan Marin, l-a demis din funcţie pe directorul Administraţiei Spitalelor, Bogdan Gangura, din cauza unor nereguli descoperite la spitalul "Gomoiu".

Gangura a fost înlocuit de Dan Poteca. Reprezentanţii PNL în Consiliul General spun că Gangura a fost demis din cauză că noua clădire a spitalului Gomoiu nu poate fi racordată la utilităţi pentru că nu există niciun proiect în acest sens. 

"Arestarea preventivă a lui Sorin Oprescu a scos la iveală o serie de deficienţe majore. Una dintre cele mai frapante se referă la ambulatoriul integrat al spitalului de copii "Victor Gomoiu". Deşi se dorea a fi una dintre cele mai mari si moderne facilităţi pentru copii din România, ambulatoriul a fost proiectat fără ca utilităţile de apă, canal, energie electrică şi gaze naturale să fie prevăzute. Proiectul, cu o valoare totală de 6 milioane lei, va pierde finanţarea externă nerambursabilă în valoare de 4,5 milioane lei, dacă până la 31 iulie 2016 unitatea medicală nu este dată în funcţiune cu utilităţile adecvate", a declarat Radu Richard, consilier general PNL, citat de hotnews.ro

Reprezentanţii PNL spun că au solicitat Administraţiei Spitalelor să realizeze de urgenţă proiectul de utilităţi.

Noua clădire a Spitalului "Gomoiu" are şase etaje. Actuala clădire funcţioneată într-un sediu vechi de aproape 100 de ani, o clădire de patrimoniu din 1927. După ridicarea noii clădiri, numărul paturilor va creşte de la 159 la 278.

 

 
Mai multe articole despre:
stefanel dan marin spitalul gomoiu