MENIU

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, trimis în judecată pentru abuz în serviciu de pe vremea când era vice

Gheorghe Nichita și Mihai Chirica

Primarul Iașului, Mihai Chirica, și fostul edil Gheorghe Nichita au fost trimiși miercuri în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași sub acuzația de abuz în serviciu. Instituția nu s-a constituit parte civilă în proces, pe motiv că nu există prejudiciu.

Toate acuzațiile vizează fapte comise în 2013, când Nichita era primar, iar Chirica viceprimar. În același dosar au mai fost trimiși în judecată șefii Direcţiei Tehnice şi Investiţii, Serviciului Juridic și cel al Serviciului Administrativ din primăria Iași, acuzați și ei abuz în serviciu.
 
Acuzația vizează o procedură de achiziţie „nelegală”, din 2013, când primăria a încheiat patru contracte de leasing operaţional pentru patru autoturisme, într-un moment în care astfel de proceduri erau interzise autorităţilor şi instituţiilor publice, potrivit G4Media.

Contractul a avut o durată de patru ani, iar bugetul instituției ar fi fost prejudiciat, potrivit procurorilor, cu peste o jumătate de milion de lei.
 
Pe de altă parte, Primăria a comunicat că nu s-a constituit parte civilă în procesul penal, pentru că n-a fost constatat niciun prejudiciu.
 
În 2013, Mihai Chirica era viceprimar al municipiului Iaşi, dar îi înlocuia în funcție pe primarul Gheorghe Nichita, care era reținut în altă cauză.
 
Mai multe articole despre:
Mihai Chirica primar iasi abuz in serviciu