MENIU

Primarul din Crevedia a obținut un nou mandat. N-a contat că 6 oameni au murit în explozia de la Stația GPL, iar alții au rămas fără case

Tragedia în care au murit 5 oameni pare să se fi șters din memoria alegătorilor

Rezultat controversat la votul pentru Primăria Crevedia. Edilul Florin Petre, la adresa căruia au fost formulate o serie de acuzații grave după explozia devastatoare de la stația GPL, soldată cu moartea a șase oameni, a câștigat detașat un nou mandat. Petre are un avans de circa 10 procente față de contracandidatul său, potrivit datelor. BEC.

Rezultatul este cu atât mai surprinzător cu cât asupra primarului au planat suspiciuni grave, inclusiv că ar fi știut despre faptul că stația GPL nu respectă normele de siguranță, dar nu ar fi făcut nimic pentru a reduce pericolul.

Florin Petre i-a sfidat pe concitadini și prin faptul că și-a majorat salariul cu peste 6.000 de lei, în timp ce oamenii rămași pe drumuri și-au petrecut iarna în condiții dificile, în containere care nu sunt conectate la toate utilitățile.

Cu toate acestea, datele oficiale arată o situație cel puțin bizar: trei sferturi dintre locuitorii din Crevedia s-au prezentat la urne și aproape jumătate dintre ei l-au votat pe actualul primar.

Pe 26 august 2023,  explozii la staţia GPL de la Crevedia (Dâmboviţa) au dus la moartea a 6 oameni, iar peste 50, majoritatea pompieri care interveniseră la stingerea focului, au fost rănite. Multe case din zonă au fost afectate de suflul exploziilor. Ulterior, s-a stabilit că staţia GPL din Crevedia funcţiona din iulie 2020 fără autorizaţie de securitate la incendiu.

Sfidător: primarul din Crevedia și-a mărit salariul cu 70%. De oamenii rămași fără locuințe nu se mai interesează nimeni

 

 

Mai multe articole despre:
primar crevedia vot explozie morti sinistrati