MENIU

Primarul ”Cupidon” a fost un colaborator al Securității. Decizia Înaltei Curți este DEFINITIVĂ

Primarul PNL din Alesd (Bihor), Ioan Todoca, a fost un colaborator al Securitatii, potrivit unei decizii definitive date de Inalta Curte de Casatie si Justitie. O decizie similara fusese data in 2017, in prima instanta, de Curtea de Apel Bucuresti.

"Respinge recursul formulat de paratul Todoca Ioan Coloman impotriva Sentintei civile nr. 5155 din 22 decembrie 2017 a Curtii de Apel Bucuresti - Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal, ca nefondat. Definitiva", se arata in minuta instantei.

In 2018, publicatia Bihoreanul a dezvaluit detalii din dosarul lui Todoca, intocmit de Securitate pe vremea in care era sef de sectie la atelierul de mecanica auto Autoservice Alesd.

In 1989, Todoca ar fi semnat un angajament cu Securitatea si si-ar fi turnat un subaltern, pe care il banuia ca vrea sa fuga in Ungaria si ca face evaziune cu gazolina.

Cu numele conspirativ "Cupidon", Todoca a semnat trei note informative, toate despre Attila Karbunar, pe atunci un tanar de 20 de ani, tinichigiu la Autoservice, pe care comunistii il banuiau de sovinisim, mai scrie Bihoreanul.

Mai multe articole despre:
cupidon primarul din alesd