MENIU

Primarul care voia sex cu nepoata a fost lăsat liber - Ce nu are voie să facă timp de 2 luni

Primarul social-democrat din Argeș care și-a hărțuit sexual propria nepoată a fost pus sub control judiciar și lăsat să plece acasă. Mihai Georgescu a pierdut sprijinul politic însă - a fost exclus din PSD Argeș. În fața oamenilor legii, primarul din Călinești a susținut că este nevinovat. Înregistrările audio însă arată altceva. Cu toate acestea, edilul a fost înregistrat exact în momentul în care îi cerea fetei să întrețină relații sexuale, ca să o angajeze la cabinetul său. 

Primarul orașului Călimănești - Mihai Georgescu a fost pus sub control judiciar, fiind acuzat că și-a hărțuit sexual propria nepoată. După ce a fost adus în cătușe la mandat, edilul a fost lăsat să plece acasă. Acesta nu mai are dreptul de a-și exercita funcția și nici să părăsească localitatea.

În același timp, marți, PSD Argeș a decis excluderea din partid a lui Mihai Georgescu. PSD Argeș se delimitează și întotdeauna se va delimita de orice atitudine imorală, mai ales dacă aceasta se petrece în cadrul administrației publice, a transmis filiala PSD Argeș.

Mihai Georgescu susține că este nevinovat. Cu toate acestea, primarul a fost înregistrat exact în momentul în care îi cerea fetei să întrețină relații sexuale, ca să o angajeze la cabinetul său. 

Reporter: Domnule primar, sunteți vinovat?

Primarul Mihai Georgescu: Voi ieși mai puternic.

Mihai Georgescu, primarul din Călinești, a fost adus în cătușe la parchet. După audieri, edilul a fost însă lăsat să plece acasă, sub control judiciar. Bărbatul nu recunoaște acuzațiile și susține în continuare că totul este o calomnie la adresa lui.

Reporter: I-ați făcut avansuri sexuale, domnule primar?

Primarul Mihai Georgescu: Voi fi mai puternic și voi ieși și mai puternic. Ce nu te omoară te întărește.

Reporter: Vă pare rău?

Cu toate acestea, judecătorii au mai multe probe la dosar și înregistrări în care edilul îi cere favoruri sexuale tinerei. Tatăl victimei a fost cel care a depus plângerea. 

Tânăra de 21 de ani a făcut publică o înregistrare audio în timpul căreia un bărbat, despre care ea susţine că este primarul, îi spune ce îi oferă şi ce doreşte să primească în schimb. Aceasta era angajată la o firmă de pază şi protecţie care asigură paza la Primăria Călineşti. 

Primarul Mihai Georgescu: Te poți angaja la cabinetul meu, îți dau 35 de milioane. Iți dau liber cât vrei tu, îți faci viața cum vrei, dacă am și eu nevoie de tine și vreau să fiu cu tine o oră, două, într-o zi, să fii la dispoziția mea. 

Procurorul Eduard Buiculescu a anunțat că „s-a luat masura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, a nu părăsi tara, a nu lua legătura sub nicio formă cu persoana vătămată și cu martorii audiați în cauză, precum și de a nu exercita profesia”.

Imediat ce cazul a ieșit la iveală, și PSD l-a suspendat pe alesul local din toate funcțiile politice. Cu câțiva ani în urmă, primarul a mai fost anchetat și a primit doi ani de închisoare cu suspendare pentru delapidare.