MENIU

Primăria Iași amenajează şapte puncte de colectare a ajutoarelor pentru sinistrații din Vaslui și Galați. Unde vor fi amplasate

Primăria Iași amenajează şapte puncte de colectare a ajutoarelor pentru sinistrații din Vaslui și Galați

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat, luni, că organizează o campanie umanitară în sprijinul victimelor inundaţiilor înregistrate în ultimele zile, care au făcut victime şi au lăsat fără case mii de familii în special din judeţele Galaţi şi Vaslui.

Primarul Chirica a făcut apel la ieşeni să doneze atât produse alimentare ambalate neperisabile, apă îmbuteliată, cât şi saltele, lenjerie de pat, pături, pilote, haine noi sau puţin uzate şi curate. Totodată, a făcut apel şi la mediul de afaceri să se alăture acestei campanii umanitare.

Potrivit acestuia, începând de luni, 16 septembrie, municipalitatea amenajează şapte puncte de colectare a ajutoarelor inundaţiilor: două sunt în corturi amplasate în Piaţa Unirii (în staţia CTP de lângă Palatul Braunstein) şi Podu Roş (în zona 1001 Articole), care vor funcţiona în intervalul orar 9,00 - 17,00. Alte cinci puncte de colectare vor funcţiona în centrele de cartier Alexandru cel Bun, Păcurari, Nicolina, Frumoasa şi Tătăraşi, în intervalul orar 8,00 - 16,00.

Ajutoarele de urgenţă pentru cei afectaţi de inundaţii. Ministrul Muncii a anunțat renunțarea la o etapă birocratică, pentru ca banii să ajungă mai repede la sinistrați

Colectarea şi depozitarea produselor vor fi asigurate de Direcţia de Asistenţă Socială, logistica şi transportul de Servicii Publice SA şi Salubris SA, iar paza şi ordinea publică de Poliţia Locală.

"Atunci când ucrainenii au avut nevoie de ajutor ieşenii s-au mobilizat exemplar pentru a-i face să treacă mai uşor peste urgia războiului. La fel a făcut comunitatea noastră atunci când zeci de mii de oameni şi-au pierdut viaţa în cutremurul devastator care a lovit Turcia şi Siria, iar câteva milioane au rămas fără acoperiş deasupra capului. Fac din nou apel la solidaritatea, la spiritul creştin, la umanitatea de care ieşenii au dat dovadă de atâtea ori ca să venim în sprijinul românilor care suferă în urma acestei tragedii", a afirmat primarul Mihai Chirica.

Potrivit acestuia, Primăria Iaşi va asigura şi transportul ajutoarelor către zonele afectate.

Prefectul județului Galați cere ministrului de Interne avizul pentru declararea stării de alertă în urma inundațiilor devastatoare