MENIU

Primăria Capitalei, în vizorul DNA! Funcționar public din cadrul instituției, trimis în judecată

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, față de Gheorghe Cosmin Metescu, la data faptei funcționar public din cadrul Serviciului Urbanism al Primăriei Municipiului București, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Aceleași măsuri s-au luat și față de Marius Răduță Kobilanski, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.

Astfel, în rechizitoriului întocmit de procurori se arată că, “în perioada ianuarie - iunie 2015, Gheorghe Cosmin Metescu, funcționar public în cadrul Serviciul Urbanism al Primăriei Municipiului București, a pretins, prin intermediul lui Marius Răduță-Kobilanski și a unei alte persoane, o sumă cuprinsă între 40.000 și 50.000 euro de la proprietarii unui teren situat în București, pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu, în sensul modificării unui plan de urbanism zonal”.

În urma acestei modificări, arată oamenii legii, terenul respectiv, în suprafață de cca. 5.000 m2 situat în sectorul 6 al Capitalei, pe Splaiul Independenței, urma să dobândească caracter construibil, în condițiile în care, potrivit planului de urbanism zonal actual, această suprafață de teren era încadrată în categoria „spații verzi”.

La data de 11 iunie 2015 Gheorghe Cosmin Metescu a primit 12.000 euro din suma solicitată, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

Mai multe articole despre:
DNA corupţie Primăria Capitalei tribunal