MENIU

Primăria Capitalei: Arterele principale sunt curățate "la negru" în proporție de 95%

Deszaperire Bucuresti

Primăria Capitalei a făcut, marți dimineața, un anunț cu privire la situația deszăpezirii din București, în condițiile ninsorii puternice din prima parte a zilei.

Traficul rutier din București se desfășoară în condiții normale de iarnă, fără a există probleme deosebite, spune PMB, arterele principale fiind curătate "la negru" în proporție de 95%.

Conform dispozițiilor Primarului General, Gabriela Firea, 12 echipaje ale Direcției Siguranță și Ordine Publică și ale Direcției Control au verificat în teren, pe tot parcursul nopții, modul în care operatorii de salubritate din toate sectoarele Capitalei își îndeplinesc obligațiile, conform Programului de Deszăpezire aprobat de Primăria Capitalei.

Reamintim faptul că fiecare primărie de sector, împreună cu operatorul de salubritate care acționează pe raza sectorului respectiv și cu care se află în relație contractuală, elaborează programele de deszăpezire și combatere polei, care sunt incluse în programul de măsuri și acțiuni aprobat ulterior de Primăria Capitalei.

În urmă controalelor efectuate în teren și a monitorizării video pe camerele de supraveghere amplasate în principalele intersecții, s-a constatat faptul că aceștia au acționat prin împrăștiere de material antiderapant pe arterele din urgență I și II, precum și în zonă rampelor, pantelor, podurilor și stațiilor STB.

Traficul rutier se desfășoară în condiții normale de iarnă, fără a există probleme deosebite, arterele principale fiind curătate "la negru" în proporție de 95%.

Astfel, în primele ore ale dimineții, operatorii au comunicat că s-a acționat cu 113 utilaje și 630 de operatori manuali asfel:
Sectorul 1: -10 utilaje;
Sectorul 2: -10 utilaje;
Sectorul 3: -44 utilaje / 250 operatori;
Sectorul 4: -23 utilaje / 200 operatori;
Sectorul 5: -15 utilaje / 180 operatori;
Sectorul 6: -11 utilaje.

În prezent, începând cu ors 9.00, potrivit raportării operatorilor de deszăpezire, în Capitală numărul utilajelor a fost suplimentat, acționându-se cu 184 de utilaje și 1310 operatori. Se acționează la pluguit și împrăștiat material antiderapant. Stocul de material antiderapant total este de 12.000 de tone.

În funcție de evoluția condițiilor meteo, numărul de utilaje va fi suplimentat, parcul pregătit pentru intervenția de pluguit și imprăstiat material antiderapant fiind de peste 400 utilaje.

În ceea ce privește acțiunile de deszăpezire ale Societății de Transport București (STB), această are asigurate 34 de utilaje pentru activitatea de deszăpezire, precum și 549 angajați, din care 253 sunt repartizați pentru curătarea refugiilor de tramvai.

Societarea de Transport București STB SA a acționat cu materiale antiderapante, respectiv clorură de calciu, sare și nisip.

STB SA monitorizează permanent fluxurile de călători și este pregatită să intervină pentru a asigură transportul calătorilor în condiții de iarnă.

Totodată, având din vedere temperaturile scăzute și ninsoarea abundență, echipele DGASMB au distribuit băuturi calde (ceai și supă), geci, bocanci, pături, sau mănuși persoanelor fără adăpost care au refuzat cazarea în centrele sociale. În centrele DGASMB sunt în prezent cazate 246 de persoane fără adăpost.

Reamintim că Municipalitatea a pus la dispoziția cetățenilor Telverde 0.800.800.868 unde aceștia pot sesiză eventualele probleme apărute din cauza vremii. Totodată, bucureștenii sunt rugați să semnaleze la numărul de telefon 021/9524 prezența pe stradă sau în spațiile comune ale blocurilor a persoanelor fără adăpost, pentru că acestea să fie preluate de Poliția Locală și transportate la centrele sociale ale Capitalei.

Mai multe articole despre:
Primăria Capitalei deszăpezire Gabriela Firea