MENIU

Primar din Gorj, recompense pentru cei care își denunță consătenii că fură apă: Hoții de apă nu sunt prietenii noștri!

Anunț șocant postat pe pagina de Facebook a comunei Cătunele, din județul Gorj.  

Un primar din Gorj face apel către localnici să îi „toarne” pe cei care consumă mai multă apă, restricționată din cauza secetei, și le promite, în schimb, că îi va recompensa: „Aveţi curaj şi dați-ne informaţii. Anunţaţi-ne de persoane care lasă apa să curgă pe furtun mai multe ore!”. 

Cel care a lansat apelul este primarul din comuna Cătunele, Florin Țuilă, care avertizează populația să consume rațional apa.

Mai mult, el le cere oamenilor să îi dea informații despre cei care consumă mai multă apă.

„Stimați cetățeni, trecem o perioadă grea cauzată de seceta din luna iulie. Apa potabilă distribuită la populație este tratata cu clor, ceea ce va duce la uscarea plantelor.
    
De asemenea, în urma comparării măsurătorilor de la apometrul principal cu totalizarea apometrelor abonaților, rezultă că se fura apă. Vom recompensa pe cei ce vor da informatii sigure și susținute.
    
Hoții de apă nu sunt prietenii noștrii (sic!), ne urăsc, ne fură din buzunar, ne fac să suferim!
    
Aveți curaj si dați-ne informatii. Anunțați-ne de persoane care lasă apa sa curga pe furtun mai multe ore!
    
Ca sancțiuni, cei ce vor fi prinși că sustrag apa vor fi debranșați, vor plăti pierderile de rețea, li se va intocmi dosar penal si nu vor mai avea acces la rețeaua publică!
    
Folosiți fântanile publice și izvoarele pentru a uda plantele. Trebuie să conviețuim și în situații dificile! Să fim uniți și să ne respectam!”, a transmis primarul de Cătunele.

Mai multe articole despre:
seceta seceta romania